Wedstrijdverslagen 2 prov A.O-VL van 02/03/2008

Hendrik De Vriesere

Het leidersduo SK.Bellem en Nevele wonnen met ruime cijfers van hun tegenstanders,in de degradatie zone kon VV.Zomergem en punt halen in Machelen,en zou de kloof met LS.Merendree verkleinen.

Lembeke - FC.Merelbeke 3-0

In het eerste halfuur greep de thuisploeg de bezoekers bij de keel, want na 30' stond Lembeke al op roze met twee doelpunten van Dolleslagers. FC.Merelbeke kon het tij na de rust niet keren om de aansluitingstreffer te maken, in de 83' liep Lembeke verder uit met een doelpunt van De Muynck, eindstand 3-0.

SK.Bellem - LS.Merendree 3-0

De leider had geen probleem om buur LS.Merendree op een zijspoor te zetten, het kwam net voor rust op voorsprong via Laaroussi (1-0). Net na de koffie kon D'hoendt tevens met behulp van de bezoekende defensie de score verdubbelen 2-0 in de 47'. In de slorfase kon topschutter uit de reeks Feys nog de 3-0 op het bord prikken (83'), eindstand 3-0.

VV.Drongen - Nevele 2-5

De co-leider Nevele liet ook dit weekend geen steek vallen want al na een uur stonden ze op een geruststellende voorsprong, en blijf de kloof met leider één punt. Aan de rust was het 0-2 met doelpunten van Van Loocke 0-1 (10') en Van Kerschaver 0-2 (15'). Na rust gingen de bezoekers op hun ellan door, want na een uur wedstrijd keek Drongen al aan na een 0-4 achterstand. De afwerkers van dienst waren De Rycke (50') en 56' Baele (56') 0-4, toch kon de thuisploeg nog milderen met twee goals via Mestdagh en Vermeulen 2-4 maar daar bleef het bij, in de slotfase kon Van Kerschaver zijn tweede doelpunt van de middag maken 2-5 de eindstand.

Gavere Asper - Olsene 4-2

De thuisploeg klom via een fraai doelpunt op voorsprong in de 1' Nobels was de afwerker, de bezoekers gaven zich niet gewonnen maar toch verloren ze Yde (rode kaart) op het halfuur. Al kwamen de bordjes in evenwicht in de 22' via Vanhoenacker 1-1, op het einde van de eerste helft kon Dettmaring zijn ploeg terug op voorsprong brengen 2-1. Na rust liep de thuisploeg verder uit met een tweede doelpunt van Dettmaring (70') 3-1 en in de 87' Hubau 4-1, en dit omdat de bezoekers maar met negen op het terrein stonden want toen minuten voor het einde werd ook Dujardin met een tweede gele kaart vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd. Net voor het einde kon Seeuws de eindstand vastleggen 4-2.

Adegem - De Pinte 0-0

Beide doelmannen Rauw en Van Loo konden na fraaie tussenkomsten de nul op het bord houden na 90', er waren wel heel wat ballen tussen de palen maar geen enkele bal ging tegen de netten dus een billijk gelijkspel, eindstand 0-0.

Assende Boekhoute - Sleidinge 0-2

In de eerste periode kon Assenede-Boekhoute gelijke tred houden met de bezoekers, maar die werden na de rust de betere ploeg en konden tweemaal scoren in de 70' Vereecke en vijf minuten later Van Landuyt 0-2 die tevens de eindstand was.

FC.Latem - Zingem 2-1

Een gevleide zege voor de thuisploeg die na de rust het initiatief aan Zingem diende over te laten, de thuisploeg kwam wel al in de 2' op winst een doelpunt van Verbeken net voor rust kon De Groote de bordjes evenwicht brengen 1-1. De thuisploeg moest alles in de aanval gooien om de winst te behalen, tien minuten voor het einde kwam de zucht der verlichting toen Van Der Verheyen de winnende treffer met het hoofd tegen de netten duwde, eindstand 2-1.

Machelen - Zomergem 1-1

Een billijk gelijkspel hoewel de thuisploeg zich de winnaar op punten mocht noemen, althans kwamen de bezoekers al snel op winst in de 9' met een doelpunt van Van Durme (0-1), maar in de 17' kon Van Hastel de 1-1 op het bord neerzetten. In de tweede helft kwamen er weinig pogingen langs beide kanten zoudat een gelijkspel de juiste uitslag werd, eindstand 1-1.