Wedstrijdverslagen 3 prov A. O-VL van 02/03/2008.

Het zit de leider niet mee FC.Zelzate verloor in eigen huis van Exc.Mariakerke, SLV de tweede in de klassering en volgend seizoen bondgenoot(fusie) in de Gentste kanaalzone,wonnen uit op St.Kruis onderaan blijven de degradatie ploegen vechten voor behoud.

FC. Zelzate - Exc.Mariakerke 2-3

De bezoekers kwamen op voorsprong via Praet in de 20' (0-1), na de uitsluiting van thuisspeler Van Den Broeck(2xgeel) moesten ze met tien verder. Ze konden wel de gelijkmaker op het bord zetten in de 33' via Gonzalez, maar net voor rust kon Mariakerke via Motet in de 44' de 1-2 op het bord zetten, een tweede doelpunt van Praet in de tweede helft deed de leider de das om 1-3 (47'). Hun sterke spits van FC kon wel nog snel milderen in 50' maakte die terug zijn doelpunt, maar niet de winninggoal 2-3 die tevens de eindstand was.

St.Kruis Winkel - SLV.Zelzate 0-2

Na een evenwichtige eerste helft nam St.Kruis Winkel in de tweede helft het initatief. Het creeerde een handvol kansen, maar Wintien hield de bezoekers overeind. Een strafschop van Cox die zette SLV.Zelzate op weg naar een gevleide zege 75' en 84' Cox 0-1 (strafschop) en 0-2 de eindstand.

Poesele - FC.Kleit  0-5

De bezoekers dolde met een zwakke thuisploeg, het werd 0-5 met doelpunten in 44' van Coene, na rust ging het feestje door met treffer van Staelens (51'), tweemaal Diet (68' en 79') en in blessuretijd kon Van Landschoot de 0-5 forfaitscore op het bord prikken.

Bassevelde - Vinkt 0-1

De bezoekers profiteerden van de blessurelast bij de thuisploeg om drie belangrijke punten te sprokkelen, het werd net voor rust 0-1 via Buydaert en dit was tevens de eindstand.

Maria Aalter - KFCO.Gent 2-3

Voor de bezoekers is dit seizoen met up en downs, het was wel een verdiende zege maar lieten in de begin periode veel punten liggen. De ploeg van voorzitter Lenssens kwam eerst op winst via Verniest (0-1, 3'), al snel kon de hekkensluiter langszij komen via De Baere (1-1, 8'). In de tweede helft was er druk van de bezoekende ploeg, maar het Maria Aalter die op de counter speelde in de 51' de armen in de hoogte mocht steken want Gelao maakte er 2-1 van. Met enkele wissels in het laatste kwartier konden de geel-blauwe garde het laken naar zich trekken met doelpunten van De Cock en Mokio, eindstand 2-3.

St.Muide - Hansbeke 0-0

Een evenwichtige wedstrijd waarin de thuisploeg kon rekenen op een sterke doelman Van Den Broeck, punten deling in deze partij, eindstand 0-0.

Knesselare - Wippelgem 1-1

Beide ploegen namen een helft voor hun rekening, de bezoekers de eerste helft maar tevens met een doelpunt van Wijngaert 0-1 in de 30'. En dan na de koffie kon Cornelis de gelijkmaker maken, een mooie partij waar beide ploegen de punten deelde, eindstand 1-1.

Zeveren - Belzele 5-1

Een vlotte zege van de thuisploeg die de bezoekers van het half groene veld weg maaide, aan de rust was de wedstrijd al gespeeld 4-1 en de slotfase werd het nog 5-1 de eindstand. Doelpunten in de 19' Matthijs(own-goal) 1-0, 21' Van Parys 2-0, 24' De Wulf 3-0, Chaves Daguilar 3-1 in de 31' , en op slag van rust maakte Van Parys zijn tweede doelpunt 4-1, met een strafschop kon Vanderbeken de 5-1 eindstand vastleggen.