Aalter Eendracht
FC Lebbeke
Datum: 09/03/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 25
Rapide geeft zege weg bij Aalter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide geeft zege weg bij Aalter
Foto: © SC

Met hangende hoofden droop Rapide af bij Aalter nadat het een dubbele voorsprong zomaar uit handen had gegeven. Bij de thuisploeg was de vreugde dan ook heel erg groot.

De snelle raids van de bezoekende aanvallers brachten de thuisploeg al snel in de problemen. Peter De Poorter devieerde een uitbraak van Rosenilton Torres in eigen doel. Amper een minuut later stuurde Jeff De Visscher maatje Tim Vierbergen diep en die schoof onder Davy Baudewijn binnen. Rapide op rozen denk je dan maar de vreugde was van korte duur. Frederik Arnauw vond het hoofd van Jens Danneels en die mocht vrij inkoppen. Jeff De Visscher zag een knap schot afgeblokt en Wesley Roman trapte te zwak in de handen van Koen Mathys. Even later verkeek de bezoekende goalie zich volkomen op een voorzetschot van Steven Decroock en de bordjes hingen in evenwicht. Tim Vierbergen wrong zich door de thuisdefensie. Zijn schot ging rakelings naast. Beide doelmannen moesten nog plat. Mathys op een kopbal van Roman en Baudewijn op een voorzet van Vierbergen.
 
Kort na de rust nam uitblinker Tim Vierbergen de thuisgoalie opnieuw op de korrel. Mathys had heel wat moeite met een voorzetschot van Bart Poppe. Bij Aalter haalden ze opgelucht adem toen Rosenilton Torres naar wekelijkse gewoonte veel te vroeg naar de kant werd gehaald. De thuisploeg begon meer druk te geven. Jens Danneels kon onvoldoende profiteren van een misverstand achteraan bij Rapide. Toch kwamen de bezoekers bijna opnieuw op voorsprong. Met een ultieme reflex hield Baudewijn een vlam van Vierbergen uit zijn doelvlak. Aan de overzijde verdween een gekruist schot van Thomas Arnauw nipt naast. Trainer Tant bracht Thomas Taveirne in en dat bleek een gouden zet. Amper 17 seconden stond Taveirne op het terrein of hij viseerde een opening in het Lebbeekse doel van op zo’n 30 meter. Opnieuw bleef Mathys roerloos toekijken en Aalter mocht juichen. Kevin Trienpont kopte een voorzet van Koen Baetens via een verdediger naast. De hardwerkende Steff De Visscher knalde een metertje naast. Een nieuwe vlam van Taveirne werd nog afgeblokt en Roman trapte de rebound op Mathys.
 
Rapide Lebbeke is zondag gastheer voor Kwik Eine. Eendracht Aalter trekt naar JV Kruibeke.
 
Eendracht Aalter: Davy Baudewijn, Peter De Poorter, Frederik Arnauw, Bart Poppe (72’ Thomas Taveirne), Hannes Sneppe, Tommy Careel, Steven Decroock, Wesley Roman, Jens Danneels (87’ Jens Van den Broecke), Kevin Baert, Thomas Arnauw. Res: Kevin Wullaert, Thomas De Baets
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Koen Baetens, Steven Vereeken, Jonas Verhaegen, Bart Verhulst, Steff De Visscher, Tim Vierbergen (79’ Kevin Scheerlinckx), Jeff De Visscher, Rosenilton Torres (61’ Siemen Verhaegen), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Peter Van Brempt, Tomas Suls
 
Doelpunten: 15’ De Poorter 0-1 (o.g.); 16’ Vierbergen 0-2; 20’ Danneels 1-2; 34’ Decroock 2-2; 72’ Taveirne 3-2
 
Gele kaarten: 71’ S. Verhaegen; 82’ J. Verhaegen