De schorsing van Taylor wordt gehandhaafd

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De schorsing van Taylor wordt gehandhaafd
Foto: © SC

De Engelse voetbalbond (FA) zal de schorsing van Martin Taylor behouden. Voor zijn overtreding krijgt hij de standaardstraf van drie duels. De FA zal hem dus niet langer straffen.

Martin Taylor is de speler van Birmingham City die Arsenal-spits Eduardo Da Silva zwaar blesseerde. Zijn tackle ging de wereld rond. Da Silva hield er een breuk aan het linkerkuitbeen en een enkelbreuk aan over en zal pas in oktober weer aan voetballen kunnen denken. Ook het EK met Kroatië gaat aan zijn neus voorbij.

De wereldvoetbalbond FIFA had zich afgevraagd of spelers die dergelijke overtredingen begaan niet langer geschorst zouden moeten worden. De FIFA had in die zin ook een brief gestuurd naar de FA, maar zonder resultaat dus. 

"Het zou onredelijk zijn om de disciplinaire regels te wijzigen voor één geval. We zouden daarmee ook een gevaarlijk precedent scheppen. Gevaarlijk spel wordt hier bestraft met een schorsing voor drie duels. We zouden dat uitzonderlijk kunnen verhogen maar dan moet er sprake zijn van opzet. In deze zaak is daar absoluut geen bewijs van", aldus een woordvoerder van de FA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties