Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Old Trafford
Man Utd rolt Liverpool op
Kevin Vanbuggenhout

In Engeland stond op Super Sunday de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool op het programma. Manchester United haalde het overtuigend met 3-0.

Manchester United kon mits winst alvast een goede zaak doen. Chelsea en Arsenal spelen later op de dag immers nog tegen mekaar. Man U kwam in de eerste tien minuten ook al enkele keren gevaarlijk opzetten. Anderson stak de bal door naar Rooney. De aanvaller werd licht aangetikt door Carragher, maar bleef recht. Rooney slaagde er niet in Pepe Reina te passeren. Indien Rooney was gaan liggen had de ref wellicht strafschop gefloten. Een eerste aanzet van Liverpool kwam er in de dertiende minuut. Gerrard passte slim binnendoor naar Aurelio die voorlangs knalde. Van Manchester United ging er iets meer dreiging uit. Vidic verlengde een vrije trap van Giggs met het hoofd en Ronaldo tikte van dichtbij tegen de paal. Drie minuten later pakte Liverpool uit met een goede combinatie. Een schot van Gerrard week af op Vidic en ging net over. Man Utd nam stilaan meer en meer de bovenhand, met de hulp van de Liverpool-defensie. Giggs bracht de bal voor doel, Reina blunderde en kon de bal maar net op tijd uit doel slaan. Een minuutje later kwam Man U toch 1-0 voor. Reina kon niet goed bij een voorzet van Rooney en Wes Brown kopte binnen. Nog voor de rust kwam Liverpool met tien man te staan na een tweede geel voor Mascherano. Dat was een behoorlijk zware sanctie aangezien de eerste gele kaart voor Mascherano overdreven was. Zijn tweede geel pakte Mascherano op een domme manier wegens protest.

Ook na de pauze was Manchester United al snel gevaarlijk. Rooney hield Skrtel voor de gek en speelde terug naar Scholes. Hij bereikte Ronaldo met een hele listige bal. Ronaldo kon de bal niet over Reina liften. Liverpool antwoordde meteen, Van Der Sar had heel wat moeite met het afstandsschot van Gerrard. Het betere voetbal kwam wel van Man Utd. Met een man minder had Liverpool het moeilijk om de bakens te verzetten. Ronaldo knalde een vrije trap naast. Rooney pakte uit met een fantastische controle en trapte nadien op Reina. De marge bleef beperkt en halverwege de tweede helft ging Liverpool er toch weer in geloven. Na een vrije trap van Gerrard kwam Torres in een goede positie, maar hij liet de bal van zijn voet springen. United bleef al bij al makkelijk overeind. Na een goede actie van Rooney legde deze de bal achteruit tot bij Anderson. Diens plaatsbal ging hoog over. De pas ingevallen Tevez kon van dichtbij schieten, Reina pakte in twee tijden. Ronaldo kreeg een unieke kans om er 2-0 van te maken. Hij besloot van dichtbij via de voet van Reina op de lat en zo ging de bal in hoekschop. Die hoekschop resulteerde wel in een doelpunt. Reina zat er weer niet goed bij en Ronaldo kopte binnen: 2-0. Twee minuten later stond het al 3-0. Na samenspel met Rooney zette Nani de verdediging van Liverpool helemaal te kijk. De Portugees schoot in de linkerhoek binnen: 3-0.

Manchester United domineerde deze topwedstrijd en won overtuigend van een tienkoppig Liverpool met 3-0. Man Utd behaalde dit seizoen 6 op 6 tegen Liverpool. Met deze laatste overwinning zet Man Utd een belangrijke stap richting titel. Chelsea of Arsenal zal straks hoe dan ook punten verliezen. Liverpool heeft in de strijd om de vierde plaats wel nog twee punten meer dan Everton.