Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Weserstadion
Werder veegt de vloer aan met Schalke
Philippe Crols

Werder Bremen is na een moeilijke periode weer aan de beterhand. Na een overtuigende 5-1-zege tegen Schalke 04 bezetten de troepen van Schaaf nu opnieuw de tweede plaats. Dat komt ook omdat HSV verloor van Duisburg.

Schalke kwam aan de aftrap met de Europese wedstrijd van eerder deze week in Barcelona in de benen. Eigenlijk liep het al vrij snel fout voor de troepen van Slomka. Na een halfuur stond Werder Bremen al op een dubbele voorsprong. Eerst had Baumann na bijna twintig minuten de score geopend alvorens Sanogo ook zijn doelpuntje weer meepikte. Wat de jongste weken maar niet wilde lukken voor Kevin Kuranyi lukte in Bremen vijf minuten voor rust wel. De aanvaller scoorde en bracht zo zijn team weer in de wedstrijd.

Een kwartier na rust stond Schalke echter opnieuw twee doelpunten in het krijt. Rosenberg maakte er 3-1 van. Schalke nam meer risico's, maar betaalde daar zwaar voor in de slotfase. Klasnic dikte de score in het slotkwartier met twee treffers nog aan tot 5-1.