In vierde provinciale is de eindronde aan zijn beslissende fase toe. Voetbalkrant zet op een rijtje wat er de afgelopen week gebeurde.

Eindronde :

-27 april : Broechem – Westmalle, Merksem-Sint Amands, Zammel – Oelegem, Olmen-Hoboken, Putte-Ravels.

-De terugwedstrijden worden op 1 mei afgewerkt.

Olympic Essen :

-Het eindronde-avontuur zit erop. Essen verloor na de heen-nu ook de terugmatch tegen Zwaluwen Olmen. Het werd 0-1 dankzij een goal van Demeyer.

Hoboken:

-Hoboken mag nog een ronde verder. Na 180 minuten voetballen tegen St- Dimpna stond het 2-2. Oulad zorgde voor de 1-2 in de verlenging. De treffer van Van Looveren kwam te laat.

-Simons verlaat ’s Gravenwezel en komt voor Hoboken voetballen volgend seizoen.

FC Merksem:

-FC Merksem mag verder. Het won de heenmatch met 2-1 van Borsbeek en kwam in de terugmatch al snel op voorsprong via Foussad. Vermeulen verdubbelde de score. Uiteindelijk werd het 1-2.

Olympic:

-Olympic verloor de heenmatch van Flandria met 2-1 en had de mogelijkheden om die nederlaag uit te wissen. De kansen verzilveren lukte echter niet. Helemaal op het einde werd het nog 0-1.

Vierde provinciale B:

Borsbeek:

-Borsbeek voetbalt ook volgend seizoen in vierde. Het verloor de heenmatch al van FC Merksem (2-1). De terugmatch werd met dezelfde cijfers verloren.

Puurs:

-Even hoop voor Puurs na de goal van Van Ackerbroeck na een halfuur. De 3-1-nederlaag tegen Oelegem uitwissen lukte niet. De Schepper nam op het uur alle twijfels weg.

Oxford Hemiksem:

-Hemiksem is uitgeschakeld na een 3-0-nederlaag tegen Zammel. De heenmatch werd ook al verloren met 3-4.

Sint Amands:

-Sint Amands won met 0-1 in Bevel dankzij een goal van Schellekens. Ruim voldoende na de 4-2-zege uit de heenmatch.

Boechout:

-Decuypere verlaat Sparta LO voor Boechout.

Vierde provinciale C:

Broechem:

-Broechem kreeg het warm na de 0-2-zege uit de heenmatch. Zoerle kwam drie minuten voor tijd met het tweede doelpunt van Van den Broeck namelijk op 1-3. Baeten maakte toch nog 2-3 waardoor Broechem een ronde verder kan.

Wiekevorst:

-Wiekevorst en Itegem gaan in de nabije toekomst met elkaar samenwerken.

Bevel:

-Bevel ligt uit de eindronde. De heenmatch tegen Sint Amands draaide al uit op een 4-2-nederlaag. Net voor rust nam Schellekens alle twijfels weg. Sint-Amands won met 0-1.

Putte:

-Putte en Gierle kwamen niet tot scoren. Na de 0-1-zege in de heenmatch betekende dat kwalificatie voor Putte.

Zoerle:

-Zoerle leek in Broechem op weg naar een stunt. Het kwam drie minuten voor tijd op 1-3 en leek zo de 0-2-nederlaag uit de heenmatch weg te vegen. In de absolute slotfase liep het dus toch nog verkeerd.

Vierde provinciale D:

Oelegem:

-Oelegem mag verder na een 1-1-gelijkspel tegen Puurs. De heenmatch werd al met 3-1 gewonnen.

Westmalle:

-Westmalle kwam niet meer in de problemen tegen Punt. Het werd 0-0 nadat de heenmatch op 2-4 was geëindigd.

Flandria:

-Flandria won na de heen-ook de terugmatch van Olympic Deurne. In Deurne scoorde Custers de enige goal.

Gierle:

Wechelderzande:

-Clubicoon Joël Bertels is overleden.

Vierde E

Punt:

-Punt promoveert niet dit jaar. Het kon in Westmalle de 2-4-nederlaag niet meer uitwissen. Het werd 0-0.

Olmen:

-Olmen mag een ronde verder. Na 3-1-winst thuis werder er ook in Essen gewonnen dankzij een goal van Demeyer.

Zammel:

-Zammel won al met 3-4 in Hemiksem vorige week en nam in eigen huis makkelijk afstand met 3-0.

Sint Dimpna:

-Als na een minuut was de goede uitgangspositie (1-1) weggeveegd door de bezoekers uit Hoboken. Uiteindelijk kwam het op verlengingen aan. Daarin scoorde elk team een keertje. Op basis van uitgoals gaat Hoboken dus verder.

-->Voetbalkrant zal wekelijks zijn regionieuws over de provincie Antwerpen blijven brengen, maar zal doorheen de week ook provinciaal nieuws op de subpagina's zetten. Raadpleeg dus zeker de subpagina van uw favoriete reeks.