Aalborg loopt verder uit

viki meeuwis

Afgelopen weekend werd er in Denemarken de 28e speeldag in de SAS-Ligaen afgewerkt. Het was vooral uitkijken of OB en FC Midtjylland hun wedstrijden konden winnen.

Titelfavoriet Aalborg won, weliswaar met het kleinste verschil, van de voorlaatste in het klassement, Viborg FF. De wedstrijd ging meteen goed van start. In de beginfase verkoos scheidsrechter Svendsen om geen strafschop toe te kennen nadat Lasse Nilsson werd neergehaald in de zestien meter. Op het kwartier kwam Andreas Johansson alleen voor doel te staan en kon de bal in doel werken met een lob na een pass van Enevoldsen. Een paar minuten later kwam Muomaife dichtbij de gelijkmaker maar keeper Kenneth Stenild kon met de voeten redden. Tegen het einde van de eerste helft kwam Viborg nog sterk opzetten maar slaagde er niet in om de bal in doel te werken.

Na de rust bleef de wedstrijd gekenmerkt door een hoog tempo en inzet van beide kanten. AaB liet Viborg echter meer komen waardoor de thuisploeg kansen bij elkaar kon spelen. Jacob Olesen kwam alleen voor doel maar keeper Stenild kon wederom met de voeten de bal uit doel houden. Met deze nipte overwinning heeft AaB negen punten meer dan achtervolger FC Midtjylland. Viborg verkeert nog altijd in degradatiegevaar en heeft slechts zestien punten uit 28 wedstrijden met nog geen enkele overwinning na de winterstop.

Viborg – AaB: 0-1
Doelpunten: Johansson (’15 ; 0-1)
Gele kaarten: VFF: Frandsen, Muomaife
Scheidsrechter: Michael Svendsen
Toeschouwers: 5.757

Rode lantaarn Lyngby kreeg FC Midtjylland op bezoek. Het was al drie wedstrijden geleden dat Midtjylland nog eens wist te winnen maar zondag kende het geen probleem met Lyngby. De verdediging van Lyngby was te passief en op het kwartier stond de thuisploeg al met 2-0 achter. Eerst kon Mikkel Thygesen de bezoekers al op voorsprong brengen in de achtste minuut. Eerder hadden Danny Olsen en Ken Fagerberg al eens voor doel kunnen komen. Een goede acht minuten later was het Adigun Salami die de voorsprong tot 0-2 kon uitbreiden. Lyngby probeerde om via de lange bal naar het doel te schieten maar miste daarbij vooral scherpte.

Na het tweede doelpunt daalde het niveau van de wedstrijd, Lyngby bleef aandringen maar kon nooit echt voor gevaar zorgen. Mikkel Beckmann kwam tegen het einde van de eerste helft nog dicht bij een doelpunt maar hij besloot over het doel.

In de tweede helft waren en weinig kansen, de meeste actie speelde zich op het middenveld af, ver weg van beide doelmannen. Het zag er naar uit dat Midtjylland op een makkelijke zege afstevende maar tien minuten voor tijd kon Beckmann de bal alsnog binnenwerken voor Lyngby. FC Midtjylland kwam goed weg in deze wedstrijd en staat nu op 50 punten, negen minder dan leider Aalborg, een punt meer dan OB en twee meer dan FC Kopenhagen dat na de wedstrijd van vanavond Midtjylland nog kan inhalen mits winst tegen AC Horsens.

Lyngby BK – FC Midtjylland: 1-2
Doelpunten: Thygesen (’8 ; 0-1); Salami (’16 ; 0-2), Beckmann (’81 ; 1-2)
Gele kaarten: LBK: Aabech, Bresemann, Christiansen, FCM: Troest, Salami
Scheidsrechter: Claus Bo Larsen
Toeschouwers: 1.714

AGF kreeg Odense BK op bezoek. Het waren de bezoekers die meteen gevaarlijk van start ging. In de elfde minuut miste Bolaños een kans op doel na een goede pass van Jonas Borring. Diezelfde Borring kreeg een minuut later nog een goede kans maar de hoek was te scherp om de bal in doel te krijgen. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor Borring met een kopbal na een goede pass van Bolaños. AGF kwam nooit echt in de wedstrijd.

Datzelfde spelbeeld bleef zich voortzetten na de rust. Al na vijf minuten vond Peter Graulund dat hem een vrije trap werd ontzegd, op de counter die daarna volgde, kon OB toeslaan. Borring kon de bal naar Absalonsen doorspelen die de bal in de verste hoek kopte. Het stond 0-2 voor Odense. AGF begon nu pas wakker te worden en een half uur voor het einde van de match kon Michael Lumb de bal net voorbij doel schieten. AGF kon er geen doelpunt meer uit puren en zo gaat OB voorlopig naar de tweede plaats in de rangschikking.

AGF – OB: 0-2
Doelpunten: Borring (’24 ; 0-2), Absalonsen (’50 ; 0-2)
Gele kaarten: AGF: Krabbe
Scheidsrechter: Henning Jensen
Toeschouwers: 9.005

De uitslagen van de overige wedstrijden:

Brøndby IF – FC Nordsjælland: 3-0
Doelpunten: Gislason (’72 ; 1-0), Holmén (’78 ; 2-0), Ericsson (’84 ; 3-0 pen.)
Gele kaarten: BIF: Wass, FCN: Kildentoft, Nielsen
Scheidsrechter: Henrik Kragh
Toeschouwers: 16.013

Esbjerg fB – Randers FC: 3-2
Doelpunten: Björck (’58 ; 1-0), Nygaard (’59 ; 1-1), Vingaard (’67 ; 2-1), Nygaard (’82 ; 2-2), Jesper Lange (’84 ; 3-2)
Gele kaarten: Esbjerg: Vingaard, Randers: Arzumanyan
Scheidsrechter: Jesper Overgaard
Toeschouwers: 5.052