Ivoorkust kiest voor een Bosnische keuzeheer

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ivoorkust kiest voor een Bosnische keuzeheer
Foto: © SC

Ivoorkust heeft een nieuwe bondscoach. Het Afrikaanse land koos voor de Bosniër Vahid Halilhodzic. Hij tekende een contract voor twee jaar en heeft de opdracht om het land voor een tweede keer in zijn geschiedenis te plaatsen voor een WK-eindronde.

Er waren nog twee overgebleven kandidaten om de nieuwe bondscoach van Ivoorkust te worden. Het ging om de Fransman Jean Tigana en de Bosniër Vahid Halilhodzic. Het werd uiteindelijk laatstgenoemde. 

Tigana was eigenlijk de eerste keus van de Ivoriaanse voetbalbonzen maar de voetbalbond wilde niet voldoen aan de erg hoge financiële eisen van de in Mali geboren oefenmeester. Halihodzic, eerder in zijn carrière aan het werk bij Franse en Turkse clubs, volgt de Duitser Uli Stieleke op.

Voor de Afrika Cup van dit jaar stapte Stieleke op om voor zijn zwaar zieke zoon te gaan zorgen. De zoon van de Duitser is ondertussen overleden. Na het eindtoernooi kwamen Ivoorkust en Stieleke overeen om een tijdelijke overeenkomst van twee maanden aan te gaan. Nu die termijn is afgelopen, besloten beide partijen om dat contract niet meer te verlengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties