UEFA-Cup-finale wordt geleid door een Zweed

Mathias Dumarey
| 0 reacties
UEFA-Cup-finale wordt geleid door een Zweed
Foto: © SC

Woensdagavond wordt in Manchester de finale gespeeld van de UEFA-beker. Zenit Sint-Petersburg en Glasgow Rangers strijden om de tweede Europese beker. De wedstrijdleiding komt op naam van de Zweed Peter Fröjdfeldt.

De 44-jarige Peter Frödjfeldt, in Zweden de opvolger van Anders Frisk, wordt woensdagavond bijgestaan door zijn assistenten Stefan Wittberg en Henrik Andrén. Hetzelfde trio zal over een maand ook actief zijn op het Europees Kampioenschap voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. Vierde scheidsrechter is talent Martin Ingvarsson, ook al een Zweed.

De inwoner van Eskilstuna debuteerde in 1997 in de Allsvenskan en floot in die reeks al meer dan 200 competitiewedstrijden. Hij kreeg zijn FIFA-badge om internationaal te arbitreren in 2001. Zijn debuut in de Champions League maakte hij in 2003 bij de wedstrijd tussen Dynamo Kiev en Lokomotiv Moskou.

In 2005 promoveerde Frödjfeldt, toch een laatbloeier, naar de Elite onder de Europese refs. Sindsdien maakt hij regelmatig zijn opwachting in wedstrijden in de Champions League. Hij floot ook al eens de eindstrijd van de Royal League. Zijn voornaamste hobby is - net zoals bij sommige voetballers - het spelen van golf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties