Rangers pakken de Schotse beker

De Nijs Michael
| 0 reacties
Rangers pakken de Schotse beker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen leek dramatisch te eindigen voor Rangers FC, maar de Schotse topclub heeft gisteren toch nog een prijs gepakt. De club uit Glasgow toonde zich in de bekerfinale de betere van Queens of the South.

Rangers FC had lange tijd uitzicht op drie hoofdprijzen, maar de club dreigde in extremis naast alle prijzen te pakken. In de finale van de Uefa Cup ging de topclub uit Glasgow namelijk onderuit tegen Zenit Sint-Petersburg en op de slotspeeldag van de Play-offs moesten de Rangers de landstitel laten aan aartsrivaal en stadsgenoot Celtic. Gisteren kregen de Rangers dan de laatste kans om een prijs te pakken, in de bekerfinale gaven ze het bescheiden Queens of the South partij.

De Rangers waren duidelijk niet van plan om ook deze prijs door hun vingers te laten glippen, bij de rust stond Rangers FC dan ook 2-0 voor dankzij doelpunten van Kris Boyd (foto) en Damarcus Beasly. In de tweede helft doemde echter opnieuw een slecht scenario op voor de Rangers, Stevie Tosh en Jim Thomson zorgden namelijk in minder dan tien minuten een 2-2 gelijke stand. Bij de Rangers zag men de bui al hangen, maar Kris Boyd voorkwam een rampzalig seizoenseinde voor zijn club. Hij kopte de 3-2 eindstand op het bord, waardoor de Rangers dan toch in schoonheid afscheid kunnen nemen van dit seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties