Blatter: 'We hebben plan-B voor het WK'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blatter: 'We hebben plan-B voor het WK'
Foto: © SC

Over twee jaar staat het volgende grote internationale voetbaltoernooi op de kalender met het WK 2010 in Zuid-Afrika. Nog altijd zijn er ginds geen positieve signalen op te vangen over de evolutie van de werken.

De wereldvoetbalbond FIFA begint zich steeds meer en meer zorgen te maken over het WK 2010 in Zuid-Afrika. Sepp Blatter, de Zwitserse voorzitter, liet weten dat hij wel degelijk over een plan-B beschikt, maar over welk land het gaat, wil hij niet zeggen. Wel wilde hij benadrukken dat de Zuid-Afrikanen zich vooralsnog geen zorgen moeten maken.

"Alleen een natuurramp kan ervoor zorgen dat het WK elders wordt gespeeld. Maar ik zou een slechte voorzitter zijn mocht ik niet over een plan-B beschikken", aldus Blatter. 

Zuid-Afrika heeft veel problemen in de voorbereiding van het WK voetbal. Zo zouden er grote financiële problemen zijn en loopt de bouw van de stadions grote vertraging op. Daarnaast is ook de infrastructuur nog niet op peil en is de criminaliteit in het land een groot probleem. Blatter heeft al aangegeven dat de Confederations Cup, traditioneel een testcase voor het WK, veel zal kunnen zeggen over hoe het verder moet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties