Ruiz en Azofeifa hebben een nieuwe bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ruiz en Azofeifa hebben een nieuwe bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rodrigo Kenton is door de Costaricaanse voetbalbond aangesteld als de nieuwe bondscoach van het land. Hij volgt Hernan Medford op die ontslagen werd na teleurstellende resultaten.

Hernan Medford werd na nog geen twee jaar na zijn aanstelling ontslagen. Onder zijn bewind kon Costa Rica twaalf wedstrijde naeen niet winnen. Ondanks de teleurstellende resultaten, kon het land zich toch kwalificeren voor de voorlaatste ronde in de WK-kwalificatiereeks in de Concacaf-zone.

De 53-jarige Rodrigo Kenton, die tot voor kort beloftencoach was in Guatemala, krijgt de opdracht om het land voor de derde opeenvolgende keer te kwalificeren voor een WK-eindronde. Kenton heeft trouwens al ervaring bij het team van Bryan Ruiz en Randall Azofeifa (beiden AA Gent) want tijdens de eindrondes in 1990 (Italië) en 2002 (Zuid-Korea/Japan) was hij assistent-bondscoach. 

Kenton heeft ook in Europa ervaring opgedaan als speler. Hij speelde in zijn actieve carrière voor Foggia Calcio (Italië), Rayo Vallecano (Spanje), Rapid Wien (Oostenrijk) en Dinamo Zagreb (Kroatië). Voor het nationale elftal van Costa Rica scoorde hij achttien keer in 89 interlands.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties