Emile Mpenza is vrije speler

Nico Wieme
| 11 reacties
Emile Mpenza is vrije speler
Foto: © SC

Manchester City heeft beslist Emile Mpenza geen nieuw contract voor te leggen. De Belg van Congolese afkomst krijgt dus vrije baan van zijn club. Onder Sven-Göran Eriksson kreeg de bijna 30-jarige spits nauwelijks kansen.

Manchester City heeft Emile Mpenza laten weten dat hij geen nieuw contract krijgt. Zo komt er na anderhalf jaar een einde aan de samenwerking tussen de Engelse club en de voormalige international.

Mpenza landde in februari 2007 bij Man City na een avontuur in Qatar. Onder coach Stuart Pearce kreeg hij twee seizoenen geleden heel wat speelgelegenheid en scoorde hij nog vijf keer in elf matchen. 

Vorig jaar nam Sven-Göran Eriksson het roer over van Pearce en dat was geen goede zaak voor Mpenza. De Zweed had het niet begrepen op onze landgenoot die nog nauwelijks aan spelen toekwam.
  
Het is dan ook geen verrassing dat hij weg moet, ook niet na de vervanging van Eriksson door Mark Hughes. "Er is  interesse voor hem van verschillende clubs uit de Engelse eerste en tweede klasse", meldt de club. Vooral Ipswich Town wordt genoemd als mogelijke nieuwe club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties