HSV laat Kompany niet naar Spelen gaan

Nico Wieme
| 16 reacties
HSV laat Kompany niet naar Spelen gaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany zal met België niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat maakt zijn club, Hamburg SV, bekend op haar website.

Vincent Kompany behoort tot de ruime voorselectie van 38 spelers, die bondscoach Jean-François De Sart vorige week bekendmaakte met het oog op de Olympische Spelen volgende maand in China. Hamburg SV stond van in het begin weigerachtig tegenover een deelname van de jonge Belg aan de Spelen. Nu maakt de Duitse club op haar website bekend dat de Brusselaar een eventuele selectie naast zich zal neerleggen.
 
De beslissing viel na een gesprek maandagnamiddag tussen Kompany en sportdirecteur Dietmar Beiersdorfer. “We hebben vandaag met Vince gesproken en gezamenlijk besloten dat het voor hem beter is dat hij aan de volledige voorbereiding van HSV deelneemt”, aldus Beiersdorfer.
 
De eerste wedstrijd op de Olympische Spelen vindt op 7 augustus tegen Brazilië plaats. Inclusief de reis en voorbereiding zou dit betekenen dat Kompany niet alleen een groot deel van de seizoensvoorbereiding van Hamburg zou missen, maar ook de eerste bekerwedstrijd tegen Ingolstadt en de openingsmatch van de Bundesliga tegen Bayern München.
 
Vadis Odjidja-Ofoe, die net als Kompany tot de ruime voorselectie van De Sart behoort, krijgt wel toestemming om met België aan het Olympische toernooi deel te nemen. Het is nu afwachten hoe de Belgische Voetbalbond op dit nieuws zal reageren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties