Geen zotte dingen op de Freethiel

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Geen zotte dingen op de Freethiel
Foto: © SC

KSK Beveren stond vorig jaar op de rand van het faillissement, maar de Wase club heeft zich terug uit het moeras getrokken en bouwt voorzicht aan een gezonde toekomst.

Nog niet zolang geleden stond Beveren met elf Ivorianen aan de aftrap, maar die periode wil de club volledig achter zich neerleggen. In de huidige kern is nog maar plaats voor vier buitenlanders: Regilio Seedorf (Nederland), Luciano Olguin (Argentinië), Yannick Salem (Frankrijk) en Ousmane Traoré (Senegal).
 
“Vorig seizoen hebben we onze eigen jeugd veel speelkansen gegeven”, verklaart voorzitter Dirk Verelst. “Dit seizoen gaan we dit verder uitbouwen zodat eigen talent niet meer aan andere clubs verloren gaat. Investeren in de jeugdopleiding is een belangrijk aspect geworden van de financiële gezondmaking van de club.”
 
1,6 miljoen
 
In dat opzicht heeft Beveren ook een stap vooruit gezet. Het budget (1,6 miljoen euro) is in evenwicht en houdt rekening met de verdere schuldafbouw van de club. “We willen onderlijnen dat de financiële gezondmaking van onze club nog steeds prioritair is.”
 
Toch loert nog altijd de schaduw van Jean-Marc Guillou achter de hoek. De verguisde Fransman eist een schadevergoeding en daagde Beveren voor de rechtbank. “Als club moet je hier altijd rekening mee houden”, aldus Verelst. “Maar ik verwacht dit seizoen nog geen definitieve uitspraken.”
 
Bouwen
 
De voorzichtige aanpak op extrasportief gebied zet zich ook verder in de ambities van de club. Promotie naar eerste klasse is niet het hoofddoel bij de Waaslanders. “We willen stap voor stap zetten en geen enkele stap overslaan. Binnen twee à drie jaar willen we terug bouwen aan een grote club.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties