Uitslagen Champions League wedstrijden

viki meeuwis
| 3 reacties

Hier vindt u de volledige uitslagen van de terugwedstrijden in de tweede voorronde van de Champions League.

IFK Göteborg haalde in de heenwedstrijd slechts een 1-1 gelijkspel tegen FC Basel in het Nya Ullevi stadion. Geen echt ideale uitgangspositie voor de Zweedse landskampioen. Göteborg moest dus naar Zwitserland afzakken met de bedoeling om goals te maken. De Zweden begonnen goed aan de wedstrijd en al in de twintigste second kreeg Tobias Hysén een geweldige kans maar de afwerking was te zwak om voor dreiging te kunnen zorgen. De Zweden bleven offensief spelen en in de achttiende minuut leverde dat ook een doelpunt op. Op de counter kon Niclas Alexandersson de bal naar Pontus Wernbloom spelen. Die kon de bal achter Franco Constanzo in doel werken. Göteborg kwam zo op een 0-1 voorsprong.
Tot in de 25e minuut was Göteborg de betere ploeg maar op het half uur kon Benjamin Huggel de gelijkmaker binnentikken en vanaf dan nam Basel het over.

Kort na de rust sloeg het jonge talent Robin Söder toe. Een misser van Behrang Safari bracht de bal tot bij Tomas Olsson. De middenvelder speelde de bal verder naar Söder die de bal verder met zich mee richting zestien nam. De jonge speler stond geheel vrij maar de afwerking was te zwak. In de rebound slaagde hij er echter wel in, met behulp van de hand van Reto Zannis, om de bal in doel te krijgen. Basel moest nu nog twee doelpunten maken om naar de volgende ronde door te stoten. Met nog twintig minuten te spelen kon Scott Chipperfield via een inworp van Derdiyoks scoren. Na een corner ging een speler van Basel in duel met linksback Hjalmar Jonsson die de armen in de lucht had. De bal kwam op Jonsson’s achterhoofd terecht maar de scheidsrechter floot, onterecht, voor hands en de daaropvolgende penalty werd door Ergic binnengetrapt. Die kon in de slotfase nog een goal maken waardoor de Champions League voor Göteborg definitief afgelopen is.

Het Deense Aalborg had de heenwedstrijd met 5-0 gewonnen en zat dus eigenlijk op rozen. Uit bij het Bosnische Modrica werd het 1-2. Anders Due maakte er op het kwartier al 0-1 van via een vrije trap. Na de rust was het wederom AaB dat te sterk was voor Modrica waarbij Kasper Risgaard de voorsprong op 0-2 bracht. Modrica kreeg nog wel een troostdoelpuntje te pakken maar daar bleef het bij. In de volgende ronde wacht nu Kaunas dat toch wel verrassend het Schotse Glasgow Rangers uitschakelde.

Het Griekse Panathinaikos verzekerde zich van de volgende ronde na een 0-0 gelijkspel tegen het Georgische Dinamo Tbilisi. Dat resultaat volstond want in de heenwedstrijd hadden de Grieken immers overtuigend met 3-0 gewonnen. Tbilisi speelde slechts wat halve kansen bij elkaar en moest met nog een kwartier te spelen met tien man verder nadat Nikoloz Pirtskhalava vervroegd mocht gaan douchen.
De Georgiërs moesten het wel stellen zonder aanvoerder Digmelashvili en spelmaker Georgi Merebashvili en begonnen dus in een gehavende opstelling. Na de sumiere kansen van Tbilisi in de eerste helft stelde coach Henk Ten Cate Gilberto op om het middenveld te versterken. Vanaf dan kwamen de Georgiërs niet meer in de buurt van het doel. Pirtskhalava mocht na een fout op Karagounis het veld verlaten en dat was meteen het einde van het Europees avontuur van Dinamo Tbilisi.

Dinamo Tiblisi – Panathinaikos: 0-0
Dinamo Kiev – Drogheda: 2-2
Rapid Wien – Anorthosis: 3-1
Artmedia – Tampere: 4-2
Sparta Praag – FC Sheriff: 2-0
FC Bazel -  IFK Göteborg 4-2
Modrica - Aalborg 1-2
Partizan Belgrado – Inter Baku: 2-0