Sint-Truiden meteen terug naar Eerste Klasse?

Kevin Pieters
| 10 reacties
Sint-Truiden meteen terug naar Eerste Klasse?
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.

Sint-Truiden


* AFGELOPEN SEIZOEN

De Haspengouwers startte het afgelopen seizoen met zeven verlieswedstrijden op rij. De strijd om degradatie was dan ook meteen ingezet. Ondanks de slechte resultaten won het twee keer van AA Gent, versloeg het RC Genk en Anderlecht en wist het landskampioen Standard éénmaal op een gelijkspel te houden. Maar het mocht niet baten voor de Kanaries want het eindigde op een zeventiende plaats met slechts 27 punten: de rechtstreekse degradatie was een feit.

* TRANSFERNIEUWS

Trainer Dennis Van Wijk werd op het einde van het afgelopen seizoen bedankt voor bewezen diensten en Sint-Truiden kondigde met trots de komst van KVSK United-trainer Guido Brepoels aan. De 47-jarige Bilzenaar bracht van zijn ex-werkgever meteen 2 versterkingen mee: verdediger Vincent Euvrard en doelman Tom Muyters tekende eveneens een contract in Haspengouw. De achterlinie werd nog wat kracht bijgezet met het aantrekken van twee jongens uit Eerste Klasse. Marc Wagemakers verliet Westerlo en Roeselare zag op zijn beurt Daan Vaesen vertrekken naar Limburg. Met Osman Köse, eveneens een verdediger, trekt Sint-Truiden een jeugdproduct van Schalke 04 aan. Voor het middenveld bleef het echter windstil wat het aantrekken van spelers betreft. Voor de voorste linie mochten de Truienaars aanvaller Issame Charaï verwelkomen die overkwam van eersteklasser KV Mechelen.

Brepoels ging met de grove borstel door het Truiense elftal. Sint-Truiden zag Rocky Peeters (Germinal Beerschot), Frank Boeckx (AA Gent) en Nadjim Haroun (Germinal Beerschot) de overstap naar de hoogste klasse maken. Francesco Carratta (Antwerp), Kris Buvens (FC Luik) en Jelle Cherlet (SK Ronse) zochten hun heil bij de concurrentie, terwijl Kevin Van Dessel en Egon Wisniowski kozen voor een buitenlands avontuur.

* VOORBEREIDING

STVV kende een wisselvallige voorbereiding. Het speelde zijn eerste oefenpot slechts gelijk tegen vierdeklasser Veldwezelt (0-0) en won met 0-2 van derdeklasser Wezet. Tegen de Nederlandse Eerste Divisionist Fortuna Sittard werd, tegen de gang van het spel in, met 1-2 gewonnen. Tongeren was dan weer een maatje te klein (0-3). De eerste echte test werd verloren tegen reeksgenoot Tienen met 4-2, maar voor eigen publiek zette de Kanaries een mooie 0-0 neer tegen Germinal Beerschot. Tegen Westerlo behaalde de Truienaars opnieuw een brilscore.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Volgens een supporterspoll over de nieuwe aanwinsten, te bekijken op de officiële website van Sint-Truiden, lijkt men in Limburg het meest te verwachten van aanvaller Charaï. De Belgisch-Marokkaanse aanvaller ontpopte zich in het seizoen 2006-2007 tot één van de smaakmakers bij KV Mechelen. Als diepe spits maakte hij dat seizoen tien doelpunten. In de eindronde en de bekercompetitie eiste Charaï nog meer de hoofdrol op. Maar na de promotie van KV Mechelen sloeg het noodlot toe: een knieblessure hield de 26-jarige aanvaller aan de kant. Na zijn revalidatie was Charaï in 16 wedstrijden te zien, meestal als invaller, en kwam hij één keer tot scoren en leverde twee assists af. Bij STVV hopen ze dat Charaï zijn draai terug vindt in Tweede Klasse. In de voorbereiding moest de Antwerpenaar echter tijdens de wedstrijd tegen Germinal Beerschot al aan de kant blijven met een enkelblessure. Hij tekende een contract voor drie seizoenen met optie.

* VERWACHTINGEN

STVV heeft het merendeel van zijn sterkhouders kunnen behouden, ondanks de degradatie. Met spelers als Chimedza, Debroux, Delorge, Sidibe en Pospisil lijken de Truienaars voldoende gewapend om onmiddellijk een rol van betekenis op te eisen in de titelstrijd. Als STVV het tweedeklassevoetbal snel gewoon raakt, lijkt de eindronde, en wie weet zelfs de titel, zeker haalbaar.

Prognose: tweede plaats
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties