Speeldag: Ronde 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Een doelpunt volstaat voor Lierse
viki meeuwis

Lierse nam het vanavond in de vijfde ronde van de Beker van België op tegen Standard Wetteren uit derde klasse A. Trainer Wim De Corte had vooraf laten optekenen dat Wetteren niet geheel kansloos was tegen Lierse, als Wetteren de beginfase zou overleven.

In de beginfase bleef Lierse de situatie aftasten. Wetteren nam een betere start. In de tiende minuut kon Ives Cordier via een vrije trap even voor dreiging zorgen maar de bal ging naast het doel. Bij Lierse stond Kujovic in het doel en leverde daar goed werk toen de tegenstander door de verdediging van de thuisploeg wist te breken. Lierse herpakte zich na het kwartier. Gary De Graef met een goede voorzet naar Cavens maar die kwam net te kort om bij de bal te geraken. Jurgen Cavens kreeg minuten later nog een kans maar schoot de bal over doel. Ook die andere aanwinst, Nedzipi kreeg een doelkans maar besloot eerst op de keeper en daarna over het doel heen. Het zal Yoni Buyens beter mee want op het half uur kon hij wel scoren. Lierse op voorsprong en dat bleef zo tot aan de rust.

Na de rust gaf Wetteren zich zeker niet gewonnen en kwam al meteen richting doel opzetten. Keeper Kujovic kon een tegendoelpunt vermijden. Met een kwartier gespeeld werd Stefan Nikolic gewisseld voor de nieuwe Ghanese aanwinst, Wisdom Agblexo. Zowel bij Lierse als bij Wetteren was de wil er wel maar ontbrak vaak de afwerking. Wisdom kon al meteen iets laten zien nadat Nedzipi hem op weg zette maar vond de doelman op zijn weg. Luttele minuten later zettten zowel Wisdom als Cavens charge richting doel maar er werd gevlagd voor buitenspel. De beste kans bij Lierse was voor Wahed maar keeper De Vroe kon die bal uit doel houden. Zowel bij Lierse als bij Wetteren was de wil om te winnen er wel maar ontbrak vaak de afwerking waardoor het spel slordig oogde.Het venijn zat ‘m in de staart want in de slotfase kon Wetteren alsnog de 1-1 maken. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel waardoor Lierse een ronde verder gaat in de Beker. Wahed probeerde tot twee keer toe om zijn eerdere misser te corrigeren maar vond telkens de doelman op zijn weg.