Interview Radzinski: 'Mijn vrouw bracht me terug naar België'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Radzinski: 'Mijn vrouw bracht me terug naar België'

Lierse deed met de aanwerving van Tomasz Radzinski de opvallendste transfer in tweede klasse. De Poolse Canadees zakte zondag naar de Bosuil zien om zijn nieuwe werkgever aan het werk te zien.

Met modieuze zonnebril en de flair van een goalgetter betreedt Radzinski de Antwerpse grasmat, waar zijn toekomstige ploegmaats net 0-0 hebben gelijkgespeeld. Maar Radzinski heeft positieve dingen gezien. “De ploeg staat goed”, aldus de voormalige aanvaller van Anderlecht en Germinal Ekeren. “Er zitten veel grote jongens in het team en er is veel talent aanwezig. Ik heb gezien hoe ik me in deze groep kan integreren.”
 
Waarom wilde je nu eigenlijk terugkeren naar de Belgische tweede klasse?
 
“Om persoonlijke redenen. Mijn vriendin is zwanger en wilde graag terug naar België komen. Ze kwam naar mij met een simpele vraag: Tomasz, wil jij een ploeg zoeken in België? Voila, nu ben ik hier.
 
Wat zijn je ambities bij Lierse?
 
“Zij willen naar eerste klasse en ik wil hen daar helpen. En als het lukt wil ik kampioen spelen in tweede klasse.”
 
En persoonlijk, geen aantal doelpunten in je hoofd?
 
“Wie de doelpunten scoort, dat is niet belangrijk. Een aanvaller wil uiteraard graag scoren, maar ik word liever kampioen met 35 assists, dan derde met 20 doelpunten. Ik heb in Engeland ook als middenvelder gespeeld en gaf ik passes van links en van rechts. Ik kan het best doelpunten maken, maar ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om een assist te geven.”
 
De Griekse competitie gaat door het leven als een fysieke competitie. Kan je een vergelijking maken met de Belgische tweede klasse, waar er potiger wordt gevoetbald dan in de hoogste afdeling?
 
“Ik wil eerst drie wedstrijden spelen voor ik een vergelijking kan maken. Maar Lierse kreeg vandaag (zondag, red.) toch veel plaats om te spelen. Zo creëer je mee man-tegen-man-situaties en dat ligt me beter. Wat me wel opviel was dat Antwerp veel vanachter speelde en hoopte op de counter. Zo’n ploegen zijn moeilijk om tegen te spelen.”
 
Je zal pas over twee weken je debuut maken op het veld van Namen. Eerst staan er nog interlandverplichtingen met Canada op het programma.
 
“Het is mijn ambitie om met de nationale ploeg naar de Wereldbeker te gaan. Twee weken geleden hebben we tegen Jamaïca gespeeld (het werd 1-1, red.). Nu moeten we tegen Honduras en Mexico spelen. We hebben een goede ploeg en het zou een mooie manier zijn om mijn carrière te beëindigen.”
 
Ooit aan de Rode Duivels gedacht?
 
(grijnst) Met mijn dubbele Poolse-Canadese nationaliteit heb ik nooit de kans gehad.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties