Analyse Nog maar twee leiders in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Nog maar twee leiders in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Van de zes ploegen die hun eerste wedstrijd wonnen, blijven er na dit weekend nog slechts twee over. Enkel Evergem Center en Maldegem brachten ook deze opdracht tot een goed einde. Voor 4 ploegen blijft het nog wachten op een eerste puntje.

Evergem Center ging op derbybezoek bij SKDJ Lovendegem en kon de fysiek sterke thuisploeg met fel en goed voetbal voor een voldongen feit zetten. De gastheren kenden nog wel een opflakkering maar werden koud afgemaakt na dom balverlies (1-3). Evergem haalt dus 6 op 6, terwijl voor Lovendegem de nul blijft staan.
 
Het jonge en technisch sterke Maldegem drukte van bij de aanvang Klauwaerts Kemzeke achteruit. Meer dan een paar halve kansen konden de bezoekers niet versieren zodat Maldegem verdiend de 3 punten thuis hield (1-0). Ook voor Maldegem een 6 op 6, Kemzeke blijft op 3 punten.
 
Na een evenwichtige wedstrijd, waarin beide ploegen een helft voor hun rekening namen, kwam Eendracht Aalter eerst op voorsprong. SK Lebbeke nette de verdiende gelijkmaker (1-1). Met een 4 op 6 zitten de bezoekers perfect op schema. Voor Aalter was dit het 2de opeenvolgende gelijkspel.
 
In het duel van de nieuwkomers hielden FC Voorde en SK Bellem de nulscore op het bord. De bezoekers hadden in de aanvangsfase enig overwicht maar Voorde nam geleidelijk aan over (0-0). Voor Bellem dus ook een mooie 4 op 6 en bij Voorde werd het eerste seizoenspunt opgetekend. Scoren zat er echter nog steeds niet in.
 
Erg gesloten wedstrijd tussen twee van de tenoren van vorig seizoen. Pas in het slotkwartier kon Sint-Gillis-Waas de bezoekers van Kwik Eine in gebreke vinden, maar toen was het ook snel afgelopen (3-0). Ook Sint-Gillis-Waas prijkt nu met 4 op 6. Voor Eine moet zowel het eerste punt als het eerste doelpunt nog worden gerealiseerd.
 
Van bij de aanvang nam FC Eeklo het heft in handen bij FC Vrasene maar scoren zat er voorlopig niet in. Na de rust lukte dat wel en de thuisploeg kon een strafschop niet benutten. Zoals vaker krijg je dan het deksel op de neus (0-2). 4 op 6 voor Eeklo en 0 op 6 voor Vrasene. Ook de Waaslanders moeten nog op zoek naar een eerste treffer.
 
Eendracht Appelterre van zijn kant trapte de thuisreputatie van Terjoden-Welle aan diggelen. Al heel vroeg in de match was de fusieploeg op achtervolgen aangewezen en kon de achterstand nooit goedmaken (0-2). Tevreden gezichten bij Appelterre na de huidige 4 op 6 en een compleet gemiste start met 0 op 6 voor de vice-kampioen van vorig seizoen!
 
Na minder dan een kwartier spelen stonden er al 4 doelpunten op het scorebord in de wedstrijd tussen JV Kruibeke en Jong Lede. Met goed en snel voetbal hadden de bezoekers een dubbele voorsprong uitgebouwd en dat bleek een brug te ver voor Jong Vlaanderen (2-4). Beide teams haalden een 3 op 6 en bevinden zich in het midden van de voorlopige rangschikking.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties