Groep C: Messi duwt Barça door oog van de naald

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Groep C: Messi duwt Barça door oog van de naald
Foto: © SC

FC Barcelona behoudt na twee speeldagen het maximum van de punten. De Catalaanse club kroop tegen Shakthar Donetsk wel door het oog van de naald. Lionel Messi scoorde vier minuten in blessuretijd de winnende treffer.

Shakthar Donetsk - FC Barcelona: 1-2
 
FC Barcelona heeft de voetbalgoden aan zijn kant. De Catalanen leken lange tijd op weg naar een nederlaag in Donetsk, maar pakten in extremis toch nog de drie punten. Barça begon nochtans goed, maar Thierry Henry stuitte op doelman Andriy Pyatov.
 
Shakthar reageerde via Ilsinho. De Braziliaan miste in eerste instantie nog, maar bracht de Oekraïners op slag van rust op een snelle counter toch nog op voorsprong.
 
Barcelona ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar Eto'o en Dani Alves faalden voor doel. Shakthar leek op weg naar een stunt tot Lionel Messi de bordjes gelijk stelde. Vier minuten in extra tijd chipte de Argentijn de winning goal voorbij Pyatov.
 
Sporting Lissabon - FC Bazel: 2-0
 
Sporting Lissabon heeft een verdiende overwinning geboekt tegen FC Bazel. De Portugezen waren baas op het veld, maar moest toch tot het tweede bedrijf wachten om het overwicht om te zetten in doelpunten.
 
Derlei kopte net na de pauze een eerste mogelijkheid nog op de paal, maar een paar minuten later was het wel raak. Leandro Romagnoli bracht de thuisploeg in de kluts op voorsprong. Derlei liet in de slotfase de score nog hoger oplopen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties