Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Gymnastikos Sullogos ta Pagkypria
Man City stoot door na nipte zege
Kevin Vanbuggenhout

Na een 1-2 zege in Cyprus moest Manchester City de klus thuis tegen Omonia Nicosia enkel nog afmaken. En dat deden The Citizens ook, al was het bij momenten niet gemakkelijk. De ploeg van Vincent Kompany won opnieuw met 2-1.

Omonia Nicosia begon sterk in het City of Manchester Stadium, maar gevaar creëren was er niet bij. Manchester City speelde veel te te traag om Nicosia uit verband te spelen. De thuisploeg liet ook te weinig beweging zien. Omonia Nicosia bleef goed georganiseerd en hield gelijke tred met Man City. Er was weinig opwinding in de eerste helft, want de uitgespeelde kansen waren ver te zoeken. Naar het einde van de eerste helft toe begon het beter te lopen voor Manchester City met meer infiltrerende spelers. Na een pass van Jo kwam Ireland in balbezit. Zijn poging ging via een verdediger en de doelman van Nicosia in hoekschop. Aan de rust was het logischerwijs nog steeds 0-0.

City toonde zich veel scherper in het begin van de tweede helft. Omonia Nicosia kreeg het moeilijk en Manchester City maakte met twee mooie aanvallen een einde aan de Cypriotische dromen. Robinho speelde de bal terug naar Elano en de middenvelder schoot de 1-0 laag in doel. Vier minuten later was het opnieuw raak. Ireland speelde meteen in op Wright-Phillips. Met een gelukje geraakte Wright-Phillips voorbij twee verdedigers en vervolgens trapte hij mooi binnen: 2-0. City was in de tweede periode duidelijk een stuk creatiever. Naargelang de partij vorderde koos de thuisploeg voor controle. Dat kon AC Omonia Nicosia niet verhinderen ook een doelpunt te maken. Ben-Haim stond niet op te letten en Alabi kopte de hoekschop van Aloneftis hoog in doel. Martin Petrov maakte na meer dan een maand afwezigheid zijn comeback in de laatste twintig minuten. De Bulgaarse flankspeler was zeer bedrijvig en nam de bezoekende goalie meer dan eens op de korrel. Zo ook vier minuten voor tijd, toen Giorgallides het schot van Petrov in hoekschop tikte. Manchester City won met 2-1 en haalde zo de volgende ronde van de Uefa Cup.

Na een moeizame eerste helft en een veel betere tweede helft haalde Manchester City het van AC Omonia Nicosia met 2-1. Dat was dan ook voldoende voor een plaats in de groepsfase van de Uefa Cup. Vincent Kompany speelde 66 minuten mee.