cluClub Brugge
ybbYoung Boys Bern
Datum: 02/10/2008 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge makkelijk naar groepsfase
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge makkelijk naar groepsfase
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich vrij makkelijk geplaatst voor de groepsfase van de UEFA-beker. Na de 2-2 buitenshuis won Club vlotjes met 2-0 van Young Boys Bern.

Nochtans begon Young Boys goed aan de partij. Het nam het meeste initiatief, al resulteerde dat niet in kansen. Club Brugge toonde zich een stuk gevaarlijker. Al bij de eerste grote mogelijkheid was het raak: Dirar bracht de bal tot bij Akpala, die bijzonder knap -weliswaar in buitenspel- de 1-0 aantekende.

De 1-0 bevrijdde de thuisploeg. Club Brugge domineerde en kwam zelfs dicht bij de 2-0. Doelman Wölfi was echter attent op de kopbal van Wesley Sonck. Niet veel later was het dan toch raak: Sonck trapte van net buiten de zestien de tweede van de avond binnen.

In de tweede helft hield Club alles onder controle. Vargas en Akpala waren zelfs nog dicht bij de 3-0, maar slaagden er niet in de kers op de taart te zetten. Young Boys Bern slaagde er op geen enkel moment in Club Brugge te verontrusten en moet uitgeschakeld terugkeren naar Zwitserland. Club Brugge mag zich dan weer opmaken voor de groepsfase van de UEFA-beker, waarvoor komende dinsdag geloot wordt.
Herbeleef Club Brugge - Young Boys Bern

Europa League

 Ronde 1 (R)