staStandard
eveEverton
1-1
Milan Jovanovic (pen) 79'
2-1
Datum: 02/10/2008 19:40
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard doet het
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Standard doet het

Standard is er in geslaagd de na de 2-2 in de heenmatch hoog gespannen verwachtingen in te lossen. De Rouches haalden het verdiend met 2-1 van Everton, dat enkel in de beginminuten en de slotfase de thuisploeg onder druk kon zetten.

Bij Standard raakte De Camargo niet fit.  Hij werd vervangen door Nicaise. Everton nam de beste start, maar het was de thuisploeg die voor het eerste echte doelgevaar kon zorgen.  Mbokani werd aangespeeld door Dalmat, maar het schot van de Congolees werd afgeblokt.  Aan de overkant probeerde Hibbert het met een afstandsschot, dat geen gevaar vormde voor Espinoza.  De Rouches kwamen wel steeds beter in de match en in het midden van de eerste helft kwamen de Luikenaars op voorsprong. Defour haalde verrassend uit, Jovanovic kwam in balbezit en kon voorzetten richting Witsel. De jonge Rode Duivel miste niet van dichtbij. Everton bleek niet bij machte om te reageren na de 1-0 en het was Standard die nog het meest kwam dreigen.  Echte doelkansen vielen er echter niet meer te noteren voor de pauze.
 
Standard begon het best aan de tweede helft.  Veel doelgevaar leverde dat aanvankelijk niet op, maar Jovanovic, Dante en Mbokani konden toch voor wat dreiging zorgen. Everton kon daar amper iets tegenover zetten, maar bij de eerste druk van de bezoekers was het wel raak.  Na twee opeenvolgende corners kon Jagielka profiteren van een misser van Espinoza. De Rouches lieten het niet aan hun hart komen en gingen door op hun elan.  Bij een schitterende Standard-aanval werd Jovanovic neergehaald in de zestien en de Serviër mocht zelf de penalty binnentrappen.  Howard zat nog dicht bij de niet al te best getrapte strafschop, maar Sclessin mocht een tweede keer juichen. Na de 2-1 ging Everton in de slotfase toch nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Alleen de onzekerheid van Espinoza kon eigenlijk voor gevaar zorgen en het was integendeel Standard dat nog het gevaarlijkst was. Jovanovic verzuimde het helemaal af te maken, maar dit keer kwam er geen laat tegendoelpunt meer.  Feest in Luik dus na de verdiende kwalificatie.    
Herbeleef Standard - Everton

Europa League

 Ronde 1 (R)