Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Stadion Wisly Krakau
Tottenham heeft genoeg aan een gelijkspel
De Nijs Michael

Tottenham Hotspur heeft zich vanmiddag geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Cup. De Engelsen zakten met een 2-1 voorsprong af naar het veld van Wisla Krakow en kwamen daar niet meer in de problemen.

Tottenham won twee weken geleden in eigen huis met 2-1. Niet meteen een geruststellende uitgangspositie, maar toch kende de Londense ploeg weinig problemen in Polen. In de eerste helft kwam geen van beide teams tot scoren, waardoor het er bij de rust goed uit zag voor The Spurs.

Na een kwartier in de tweede helft bezorgde Arkadiusz Glowacki Tottenham een 0-1 voorsprong, de Pool verschalkte zijn eigen doelman. Wisla probeerde de scheve situatie nog recht te trekken en kwam via Pawel Brozek ook nog op gelijke hoogte, maar verder dan 1-1 raakte de thuisploeg niet meer. Tottenham mag zich dus opmaken voor de groepsfase van de UEFA Cup.