Van Holsbeeck: 'We hadden van BATE moeten winnen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Holsbeeck: 'We hadden van BATE moeten winnen'

BATE Borisov stunt in de Champions League. Nadat het eerder eervol met 2-0 ten onder ging in en tegen Real Madrid hield het eergisteren Juventus op een 2-2-gelijkspel. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck krabt zich de ogen uit.

In augustus schakelde het Wit-Russische BATE Borisov Anderlecht uit na 1-2-winst in het Astridpark en een 2-2-gelijkspel in het eigen stadion. Iedereen schreeuwde moord en brand omdat de vaandeldrager van het Belgische voetbal eruit ging tegen een kleine ploeg.

BATE Borisov verrast ondertussen vriend en vijand. Na Anderlecht ging ook Levski Sofia voor de bijl. In de poulefase pakte het ook al zijn eerste punt tegen Juventus. "BATE Borisov is dus duidelijk niet zo zwak als iedereen dacht. De ploegen uit het Oostblok zij hun achterstand razendsnel aan het inhalen", aldus Herman Van Holsbeeck in de krant Het Nieuwsblad.

De Anderlecht-manager blijft erbij dat paars-wit zich gewoon had moeten kwalificeren in plaats van BATE Borisov. "Ik blijf er bij dat als je een eerlijke analyse maakt van de twee wedstrijden, Anderlecht zich altijd had moeten kwalificeren. Het zijn alleszins niet langer duels die we voor het seizoen maar eventjes tussen de soep en de patatten zullen gaan spelen. Ondanks het feit dat BATE het nu zo goed doet, blijf ik ontgoocheld. We hadden ons gewoon moeten plaatsen, punt uit", besluit Van Holsbeeck. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties