Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Villa Park
Villa ronde verder ondanks gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout

Aston Villa heeft zich ten koste van Litex Lovech geplaatst voor de groepsfase van de Uefa Cup. Villa had in Bulgarije al met 1-4 gewonnen en dus was de return overbodig. De wedstrijd in Villa Park eindigde op 1-1.

Het spelbeeld was van in het begin duidelijk. Aston Villa was de ploeg met het balbezit en het meeste druk naar voren. Litex Lovech loerde op de counter. Aston Villa was voor het eerst dicht bij een voorsprong toen de wedstrijd elf minuten ver was. Litex kreeg een hoekschop niet weggewerkt. De bal viel goed voor Salifou wiens schot net naast doel draaide. Op het kwartier had Litex een eerste kans. Na een slechte kopbal van een Villa-verdediger kwam de bal bij Popov terecht. Zijn plaatsbal ging net naast. In de 27ste minuut klom Villa op voorsprong. Harewood drong het strafschopgebied in, hield zijn bewaker af en schoot de 1-0 tegen de netten. Voor Harewood was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. Aston Villa domineerde de partij. Litex Lovech bleef dreigen op de tegenaanval, maar speelde het nooit goed uit.

In het begin van de tweede helft kwam Litex Lovech toch langszij. Cuellar werkte Wellington neer en de ref wees naar de stip. Niflore zette de strafschop om: 1-1. Geleidelijk ging Aston Villa de druk meer en meer opvoeren. Twintig minuten voor het einde kreeg de thuisploeg dè kans op de winning-goal. Young bracht een verre voorzet van Miller terug voor doel en Harewood kopte over. Acht minuten later volgde er nog zo'n grote kans. Een prachtige trap van Young strandde op de paal. Litex Lovech hield stand, de wedstrijd eindigde op 1-1.

Aston Villa was de betere ploeg, maar geraakte thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Litex Lovech. Maar de kwalificatie kwam voor Villa nooit in het gedrang. De mannen van Martin O'Neill zitten dinsdag gewoon in de bokaal voor de loting van de groepsfase.