Voorde SV
Jong Lede
Datum: 05/10/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Frans Groeninckstadion
Voorde pakt eerste zege tegen Jong Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Voorde pakt eerste zege tegen Jong Lede
Foto: © SC

Een sterke thuisdoelman en een enthousiast Voorde zorgden voor de eerste winstpartij van het seizoen. De bezoekers vergaten af te werken en dat brak zuur op.

Jong Lede nam onmiddellijk de wedstrijd in handen. Kevin Trienpont knalde een collectieve aanval over. Een vrije trap van Trienpont werd tijdig opgeruimd. Dooms gooide zich gepast in de baan bij een schot van Uyttenhove. Ook De Coen en Trienpont vonden de thuisportier op hun weg. Peter Heiremans ranselde een strafschop van Asselman uit zijn doelvlak na fout op Van Herreweghe (44’).
 
Zelfde spelbeeld na de koffie. Trienpont knalde een voorzet van Brantegem naast. Consternatie bij de bezoekers toen Asselman een voorzet van Boussehaba in de kruising knalde. Even later stuitte Leirens op Heiremans. Lede beet zich stuk op de thuisdefensie. Voorde speelde de counter en Asselman mikte in het zijnet. Tot ontzetting van de bezoekers had Dooms een wereldsave in huis op een kopbal van De Grauwe. Ook de bezoekende doelman was mee opgerukt en dat werd koud afgestraft. Met een verre trap zette Evrard de eindcijfers op het bord.
 
SV Voorde: Dooms, Van Hecke, Verhoeven, Leirens, Evrard, Boussehaba, Van Herreweghe, Van Der Beck (80’ Verspeeten), Asselman (90’ Van Der Niepen), De Durpel en Borremans.
 
Jong Lede: Heiremans, Heuvinck, De Grauwe, Droessaert, De Saedelaere, Trienpont (68’ Heyndrickx), Uyttenhove, Brantegem, De Coen (84’ Van Hauwe), Govaert (68’ Verdonck) en Polfliet.
 
Doelpunten: 60’ Asselman 1-0; 90’ Evrard 2-0
 
Gele kaarten: Evrard, De Durpel en Uyttenhove.