Analyse Valencia alleen op kop

Tonnelier Caroline
| 5 reacties
Valencia alleen op kop

Na zeven speeldagen is Valencia met een knappe 19 op 21 alleen leider in de Primera División. Villarreal liet een steek vallen op het veld van Espanyol en moet afhaken. Sevilla, Real en Barça wonnen wel hun wedstrijd en houden de druk hoog.

Rode Duivels-killer Villa was opnieuw ‘Maravilla’ tegen Numancia.  Mede dankzij zijn twee treffers kende Valencia weinig moeite met de promovendus.  Na een vroege openingstreffer van de pichichi konden de bezoekers weinig gevaar creëren.  In de tweede helft maakten Mata, Vicente en opnieuw Villa de klus helemaal af. Dankzij een vlotte 4-0 zege komt Valencia alleen op kop. Het blijft echter afwachten wat de ploeg van Unaï Emery kan klaarmaken tegen de grotere ploegen.

In Madrid werd uitgekeken naar de stadsderby tussen Atlético en Real. Net als vorig seizoen kon de wedstrijd niet slechter beginnen voor de colchoneros.  Van Nistelrooy zorgde voor een zeer snelle voorsprong voor de bezoekers.  Kort voor het einde leek Atlético nog een punt uit de brand te slepen via Simão, maar in blessuretijd ging Real toch nog met de drie punten lopen.  Met een penaltytreffer besliste Higuaín de partij.

Villarreal, tot voor deze speeldag nog co-leider, moest op bezoek bij Espanyol Barcelona.  In een evenwichtige wedstrijd was de beste kans voor de thuisploeg.  Diego Lopéz redde echter de strafschop van Tamudo. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel, waardoor Villarreal terugzakt naar de tweede stek.

Sevilla doet het opnieuw uitstekend in de Primera División.  De ploeg van Manolo Jimenez haalde het in de moeilijke verplaatsing naar Almería met het kleinste verschil.  Sevilla heerste op het middenveld en Adriano zorgde voor de enige treffer van de partij.  Almería, voorlopig de verrassing van dit seizoen, voetbalde te ongeïnspireerd en slaagde er niet meer in de bordjes in evenwicht te brengen.  Sevilla komt op gelijke hoogte van nummer twee Villarreal.

Barcelona kende een lastige avond in Bilbao.  In een felbevochten wedstrijd slaagde Athletic er vrij goed in de bezoekers het voetballen te beletten.  Uiteindelijk maakte de klasse van Henry, Iniesta en Eto’o toch het verschil.  Het was de Kameroener die voor de enige treffer van de partij zorgde.  Barcelona boekt zo een belangrijke zege en blijft op gelijke hoogte van Real Madrid.

Met Málaga, dat dramatisch aan het seizoen was begonnen, gaat het steeds beter.  De Andalusiërs haalden thuis tegen Getafe hun derde opeenvolgende overwinning.  De bezoekers kwamen nog op voorsprong via Soldado, maar Baha en Duda zorgden nog voor de rust voor de 2-1 eindstand. Málaga is intussen al opgeklommen tot de zevende stek.

Sporting Gijón is na het zware seizoensbegin echt begonnen aan de competitie.  De ploeg uit Gijón haalde zijn tweede opeenvolgende zege. De thuissupporters mochten tegen Osasuna voor het eerst vieren. Het werd 2-1 dankzij Carmelo en Bilic, Ezquerro zorgde voor de tegentreffer.

Real Betis, als rode lantaarn aan de speeldag begonnen, haalde zijn allereerste overwinning van het seizoen.  Net als Gijón kenden de verdiblancos een moeilijke competitiestart en ook Betis haalde zijn eerste zege tegen Mallorca.  Het werd een vlotte 3-0 zege met doelpunten van Damía, Pavone en Emaná.  Betis klimt meteen na de zestiende plaats.

De overige wedstrijden van deze speeldag eindigden op een gelijkspel. Een tegenvallende wedstrijd tussen Deportivo La Coruña en Racing Santander eindigde op een brilscore.  In Valladolid werd er wel gescoord. Recreativo was de betere en stond lang op voorsprong dankzij Marco Rubén, maar in blessuretijd bezorgde Victor de thuisploeg toch nog een puntje.