rosRosenborg BK
cluClub Brugge
Datum: 23/10/2008 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Lerkendal Stadion
Club verovert logisch punt
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club verovert logisch punt
Foto: © SC

Club Brugge heeft gekregen waarvoor het naar Noorwegen was afgereisd: een punt. Een logisch resultaat na een gesloten wedstrijd, maar een uitstekende zaak met het oog op een Europese lente.

Iedereen was het er voor de afreis naar het hoge noorden over eens in het Brugse kamp. Een punt pakken in het Lerkendalstadion, waar vorig jaar Valencia nog sneuvelde, was een uitstekend begin van de groepsfase in de UEFA Cup. Het punt is een goede zaak, maar Rosenborg liet over 90 minuten geen onuitwisbare indruk na.

Geen wijzigingen
 
De Noren mochten niet onderschat worden en Jacky Mathijssen nam dan ook geen risico’s. Hij koos voor dezelfde elf die in de derby tegen Cercle Brugge de drie punten thuis hielden, maar beperkte Karel Geraerts in zijn aanvallende activiteiten. Een noodzakelijke tactische zet tegen de snelle Noren, bleek al snel.
 
De beweeglijke Konan Ya bevestigde zijn reputatie en was een voortdurende gesel voor de Brugse defensie. De snelle Ivoriaan profiteerde in de tweede minuut al van een foutje van Jeroen Simaeys, maar besloot recht op Stijn Stijnen.  Rosenborg hield de druk op de Brugse ketel hoog en benutte de ruimte in de rug vande bijzonder zwak acterende Laurent Ciman optimaal. Meer dan steriele dreiging leverde het niet op.  
 
Blauw-zwart herstelde het evenwicht en Wesley Sonck zorgde na twintig minuten voor het eerste gevaar. Het schot van de Ninovieter werd door Jarstein in hoekschop geduwd. Joseph Akpala rondde de beste Brugse actie van de avond succesvol af, maar de Nigeriaan werd terecht afgevlagd voor buitenspel.

Weinig kansen
 
De beste kansen bleven echter voor de thuisploeg. Stijnen had de voetbalgoden aan zijn kant en duwde met een gelukje een strak afstandsschot van Strand in hoekschop. Net voor rust toonde hij de nationale doelman wel zijn klasse met een knappe parade op een kopbal van Lustig.
 
De logische gelijke stand bij de rust stond ook na 90 minuten nog op het scorebord en dat was geen verrassing. Blauw-zwart schoot snel uit de startblokken en kreeg met Nabil Dirar – afstandsschot naast – en Akpala – een voetje te laat op een voorzet van de Marokkaan – twee uitstekende mogelijkheden. 

Clement
 
Daarna doofde de wedstrijd uit. Konan Ya zag zijn kopbal nog van de lijn gekeerd en de ingevallen Ivan Leko dwong Jarstein nog tot een tijgersprong, maar doelpunten vielen er niet meer in een de gesloten tweed helft. In het gaatje, de 93ste minuut, deed Philippe Clement de Brugse hoop nog even opleven, maar de kopbal van de middenvelder ging nipt naast.
Herbeleef Rosenborg BK - Club Brugge