Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Veltins-Arena
Schalke komt niet verder dan gelijkspel
Philippe Crols

Schalke 04 heeft op zaterdag niet bepaald goede zaken gedaan. Het kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Arminia Bielefeld. Daardoor dreigt de club uit Gelsenkirchen de top van de klassering te moeten laten gaan.

Bielefeld kwam zoals verwacht niet naar Gelsenkirchen om mooi voetbal te brengen. De bezoekers speelden strak in de organisatie en daar had Schalke heel wat problemen mee. Toch kreeg de thuisploeg een aantal uitstekende mogelijkheden, maar die werden dus niet benut. Vaak stond doelman Dennis Eilhoff in de weg voor de troepen van Fred Rutten. Na twee minuten keerde hij al de inzet van Jermaine Jones. Aan de overkant miste Artur Wichniarek op een haar na de openingsgoal. Bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Schalke, dat zonder Heiko Westermann en Christian Pander aantrad, kreeg in de tweede helft ook enkele kansen. Rakitic, Jefferson Farfan en Halil Altintop vonden allemaal Eilhoff op hun weg. De thuisploeg mocht ook nog een halfuur lang met een mannetje meer spelen na de uitsluiting van Jonas Kamper, maar dat leverde dus niets meer op. Het bleef 0-0.