Kruibeke J.Vl.
St.-Gillis-Waas
Datum: 26/10/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke legt Sint-Gillis een pad in de korf
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke legt Sint-Gillis een pad in de korf
Foto: © SC

De ontgoocheling op de gezichten van de bezoekende supporters was groot. Sportief konden zij toegeven dat Kruibeke de punten had verdiend. De thuisploeg liet de leiders nooit in hun gewone spel komen, zodat het nog even wachten wordt op de periodetitel.

Jong Vlaanderen trok van bij de aanvang het laken naar zich toe met snel en collectief voetbal. Olivier De Vlieger aarzelde te lang om een hoekschop af te ronden (2’). Tim Renier was attent op een scherpe voorzet van Tim Vierbergen (5’). Sint-Gillis zocht de flanken en Emmanuel Varewijck nam Jurgen De Maayer op de korrel (11’). Ward Vertonghen bleek een gesel voor de bezoekende verdediging. Toen Bart De Koning zich in hem verslikte bediende hij Pieter Van de Manacker en die was genadeloos. Sint-Gillis van slag en Kruibeke ging door. Ward Vertonghen wrong zich door de defensie en Renier had geen verhaal. De bezoekers gingen nu op zoek naar de aansluitingstreffer. De Maayer had een knappe save nodig op een vlam van Kim Verstraeten (22’). Een minuutje later kwam Bruno Baetens alleen voor de thuisportier na een dubbele 1-2 maar knalde over. Toen De Maayer een hoekschop onvoldoende kon wegboksen trapte Tommy De Cock de rebound op de Kruibeekse goalie (27’). Nicky Baert kapte zich mooi vrij en schoof de bal door naar Varewijck. Opnieuw lag De Maayer in de weg (37’). Ei zo na was de wedstrijd helemaal beslist toen Tim Vierbergen een aflegger van De Vlieger op de deklat deponeerde (39’).
 
Sint-Gillis-Waas kwam het felst uit de kleedkamers en James De Ly verplichtte De Maayer tot een parade (51’). Onmiddellijk nadien kopte Baert een voorzet van Guy De Vos over. Gaat het niet van dichtbij, dan maar van ver dacht Tim Pauwels. Van op zo’n 30 meter knalde hij de bal in de verste hoek. Het geloof kwam terug bij de bezoekers en Verstraeten kopte een voorzet voorlangs (63’). Kruibeke liet niet betijen. Vertonghen wrong zich opnieuw door de verdediging. Zijn schot verdween naast de verste paal. Kuye knalde een collectieve aanval via Vierbergen en Van de Manacker nipt naast. De Koning scoorde bijna in eigen doel toen hij een voorzet van Pieter Mussely op de lat verlengde (67’). Toen Ladi Kuye een afvallende hoekschop staalhard in de benedenhoek knalde mochten de boeken toe. Tim Renier moest verder onheil voorkomen op een knal van Mussely (78’). Diezelfde Mussely ging kort voor affluiten in de fout op Jim Van Osselaer en de bal op de stip. Jurgen De Maayer kegelde de strafschop van Verstraeten uit zijn doelvlak.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Tim Vierbergen, Ladi Kuye, Ward Vertonghen (89’ Bjorn Mallentjer), Pieter Van de Manacker (84’ Mario Verbraeken), Olivier De Vlieger (58’ Glenn Verhulst), Johan Segers, Tom De Wolf. Res: Mike Royers
 
Sp St-Gillis-Waas: Tim Renier, Bart De Koning (79’ Jim Van Osselaer), Willem Massoels, Bruno Baetens, Kenneth Stoclet (52’ Tim Pauwels), Guy De Vos, Kim Verstraeten, Emmanuel Varewijck, Thomas De Bruycker (48’ James De Ly), Tommy De Cock, Nicky Baert. Res: Recep Bas
 
Doelpunten: 18’ Van de Manacker 1-0; 20’ Vertonghen 2-0; 55’ Pauwels 2-1; 68’ Kuye 3-1
 
Gele kaarten: 61’ Massoels; 69’ Lenjou; 72’ Verstraeten; 83’ Baert