FC Kopenhagen en OB delen de punten

In Denemarken stond de elfde speeldag op het programma. De topper van het weekend was de match tussen FC Kopenhagen en leider OB.

Die wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Het was een wedstrijd die gelijk opging. In de eerste helft was het OB dat het beste spel neerzette terwijl FC Kopenhagen de tweede helft grotendeels domineerde. Het dichts bij een doelpunt kwam invaller Peter Utaka op een kwartier van het einde. De bal kwam overigens op de paal terecht. Beide ploegen winnen dus een puntje. OB blijft aan de leiding met 25 punten, terwijl FCK tweede blijft met 24 punten.

De nummers drie en vier stonden ook tegenover elkaar dit weekend. Brøndby ontivng FC Midtjylland en won met 3-0. Jan Kristiansen wist met een afstandsschot in de negentiende minuut de score te openen. Het was een tekenende goal want gedurende de hele wedstrijd was de wisselwerking op het middenveld van Brøndby uitstekend. Michael Krohn-Dehli was de creatieve kracht in de tweede helft en zorgde voor de 2-0 door de bal af te leggen voor Morten “Duncan” Rasmussen die de bal in doel werkte. Kort voor het einde van de wedstrijd was het Osman Jallow die met een kopbal voor de 3-0 zorgde. Met deze zege wisselt Brøndby van plaats met Midtjylland. Brøndby heeft nu 23 punten en Midtjylland blijft op 21 punten staan.

De uitslagen van de andere wedstrijden:

Esbjerg fB – Sønderjyske: 0-0

Randers FC – AaB: 2-2
Doelpunten: Nygaard (’52 ; 1-0), Saganowski (’66 ; 1-1), Augustinussen (’87 ; 1-2), Fredgaard (’90 ; 2-2)

FC Nordsjælland – AC Horsens: 3-1
Doelpunten: J. Richter (’25 ; 1-0), Bajram Fetai (’31 ; 2-0), Simon Richter (’41 ; 3-0), Mayasi (’84 ; 3-1)

AGF - Vejle: 2-1
Doelpunten: Rafael ('72 ; 1-0), Williams ('76 ; 2-0), Kielstrup ('80 ; 2-1°