Analyse Hoffenheim is nu zelfs leider

Philippe Crols
| 0 reacties
Hoffenheim is nu zelfs leider

Wie voor het begin van de competitie had voorspeld dat Hoffenheim na negen speeldagen alleen aan de leiding zou staan, werd allicht voor gek verklaard. Maar kijk, na negen speeldagen staat de promovendus helemaal bovenaan. Het legde HSV over de knie.

Hoffenheim wint en wordt leider
HSV is voor het eerst sinds enkele speeldagen opnieuw leider af. Het ging zondag op bezoek bij Hoffenheim met de leidersplaats als inzet. Na een helft was de partij al gespeeld, want de nieuwkomer had toen de 3-0-eindstand al beet. Hoffenheim heeft nu negentien punten en is leider. HSV zakt naar plaats drie met zeventien punten.

Goede zaken
Heel wat teams hebben bovenaan afgelopen weekend een goede zaak gedaan. Zo won Leverkusen vrijdag al van FC Köln (de huidige nummer elf). Leverkusen wipt naar plaats twee op een punt van Hoffeheim. Stuttgart won ook. Zondag keerde Bochum zonder punten terug naar huis. Stuttgart staat vierde met zestien punten.

Bayern lijkt het goede ritme ook te pakken te hebben. Het kwam tegen Wolfsburg wel 0-2 achter, maar uiteindelijk zegevierde de landskampioen nog. De kloof met leider Hoffenheim bedraagt zo vier punten.

Slechte zaken
Een aantal topteams lieten het afgelopen weekend afweten. Zo geraakte Schalke in eigen huis niet voorbij Arminia Bielefeld, de zestiende in de stand. Schalke is daardoor zevende met veertien punten. Rivaal Dortmund heeft tot dusver evenveel punten getotaliseerd. Het deelde zondag de punten met Hertha BSC. De hoofdstedelingen misten zo wel de kans om naast HSV op plaats drie te komen.

Werder Bremen staat voorlopig tiende met dertien punten. De achterstand op leider Hoffenheim (zes punten) valt nog redelijk mee, maar het feit dat er opnieuw niet gewonnen werd, moet Thomas Schaaf toch zorgen baren. Deze keer geraakte Werder niet verder dan 1-1 in Hannover.

Belangrijke driepunters onderaan
Cottbus is de grote verliezer van de speeldag onderaan de klassering. Het gaf tegen Frankfurt een 2-0-voosprong uit handen. Het werd nog 2-3. Daardoor rukt Frankfurt op naar plaats veertien. Cottbus is alleen laatste met vijf punten. De kloof met de voorlaatste bedraagt twee punten.

Borussia Mönchengladbach pakte namelijk de zege tegen Karlsurhe, 1-0, en kwam bijgevolg weg van de laatste plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties