PD kort: Real nadert Valencia na spektakelstuk

Steurbaut Kersten
| 2 reacties

Real Madrid zit Valencia op de hielen. De ‘Koninklijke’ won zondagavond met 3-2 van Athletic de Bilbao en nadert tot op één punt van koploper Valencia.

De Madrilenen kwamen nog voor het half uur 2-0 voor na treffers van Sneijder en Higuain, maar zagen de bezoekers nog voor de rust terug langszij komen via Etxebarria en Iraola. In een spectaculaire partij zorgde Higuain op het uur voor de winnende treffer.

De score in Bernabeustadion had nog veel hoger kunnen oplopen. Sneijder trof in de eerste helft de paal. Higuain en Heinze volgden vlak na rust zijn voorbeeld. In de slotfase trof Llorente van Athetic ook nog het doelhout.

In het klassement nadert Real tot op één punt van Valencia, dat zondagmiddag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Recreativo. David Villa bezorgde Valencia een punt. Barcelona, dat zaterdag Almeria al vernederde, staat samen met Real op de tweede plaats.

Sevilla liet de kans liggen om samen met Valencia op kop te komen. Het ging thuis de boot in tegen Malaga, 0-1. Villarreal en Atlético Madrid maakten er een spektakelstuk van. De thuisploeg boog een 0-2 achterstand om in een 4-2 voorsprong, maar zag de Madrilenen in de slotfase nog langszij komen. (AN)