Vrasene
Lovendegem
Datum: 22/11/2008 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Lovendegem pas in slotfase onderuit
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem pas in slotfase onderuit
Foto: © SC

Vrasene blijft een zwart beest voor Lovendegem. Een afgang zoals in de voorbije jaren is het zeker niet geworden maar in de laatste tien minuten brak het sterke verweer.

De eerste helft was in de beginfase letterlijk koukleumen. Na 9 minuten noteerden we een schot van Gunter Van De Sompel in de handen van De Grave en na 12 minuten volleerde Ben Ayad de bal scherp voor doel in het zijnet. Een schot van De Zutter ging net naast. Vrasene probeerde het spel te maken maar botste op een sterk georganiseerd Lovendegem dat op de counter speculeerde. Na 22 minuten werd dit beloond. Martens stuurde Lootens diep die de bal voor doel bracht waar Bouchaala via De Breucker scoorde. De thuisploeg reageerde direct. De Paepe moest een inzet van Vyaene van de lijn houden. Op het halfuur bediende Vyaene een bedrijvige Ben Ayad maar die besloot nipt naast.
 
De tweede helft begon met een schot van Perez net over. De Paepe moest attent zijn op een gevaarlijke voorzet van Ben Ayad. Aan de overzijde kon Martens doelman De Grave niet verrassen. Van De Sompel werd gelanceerd maar De Breucker kon de bezoekende spits nog afstoppen. Lootens kon diep gestuurd worden en werd van de sokken gelopen maar de scheidsrechter reageerde niet. Die beslissing gaf Van Lokeren de kans om aan de overzijde op De Paepe af te gaan. De bezoekende portier bleef baas. Bij Vrasene kwam De Roover er bij en probeerden de Waaslanders Lovendegem vast te zetten. De Paepe moest attent zijn bij een schot van De Roover in de hoek. Van Elst lanceerde De Roover en die kwam in botsing met De Paepe net buiten het penaltygebied. Rood voor De Paepe en Bouchaala moest de plaats ruimen voor De Wispelaere. Twee minuten later loste die De Wispelaere een schot van aan de 20 meter en De Roover tikte in doel maar werd terecht op buitenspel afgevlagd. Aan de overzijde moest De Breucker nog een inzet van Vandenbussche van de lijn halen. Het Lovendegemse geluk bleef niet duren. Na een collectieve actie kon De Wispelaere de bal niet wegwerken en Ben Ayad nette de gelijkmaker. Een teken voor Vrasene om vol aan te vallen en er volgden een aantal voorzetten waar de Wase spitsen net tekort kwamen. Kort voor affluiten lukte het dan toch. In een scrimmage kon De Roover de bal in doel werken. Van Audenaerde probeerde nog het tij te keren maar dit lukte niet. Het was integendeel Ben Ayad die nog eens diep kon gaan en naast De Wispelaere in doel besluiten.
 
Voor Lovendegem dus een serieuze pil om te slikken: een rode kaart voor De Paepe en lang uitzicht op de drie punten. Volgende week is er de verplaatsing naar KSK Lebbeke.
 
KFC Vrasene : De Grave, Maes, De Breucker, Janssens, Schelfhaut, Van Elst, Perez (63’  De Roover), Vyaene, Ben Ayad, Van Lokeren, De Ryck.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Degrande, Vandenbussche, De Zutter, Bouchaala (75’ De Wispelaere), Lootens (87’ Hennebert), Martens, Van De Sompel, Sucaet.
 
Doelpunten: 22’ Bouchaala 0-1; 81’ Ben Ayad 1-1; 87’ De Roover 2-1; 91’ Ben Ayad 3-1.
 
Geel: Van Elst, Schelfhaut, Vandenbussche, Plaetevoet
Rood: De Paepe