Kruibeke J.Vl.
Bellem SK
Datum: 23/11/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadion Kruibeke
Scheidsrechter negeert sneeuwstorm in Kruibeke - Bellem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Scheidsrechter negeert sneeuwstorm in Kruibeke - Bellem
Foto: © SC

Tot grote woede van zowel bezoekers als thuisploeg wou scheidsrechter Henri Van de Velde tonen dat hij ongenaakbaar is. Dat de lijnen niet zichtbaar waren en sneeuw aan de bal kleefde liet hem koud. Zelfs het verhoogde risico op kwetsuren deerde hem niet.

SK Bellem nam de beste start en Kruibeke moest achteruit. Didier Lenjou kon een voorzetschot van Thomas Moerman nog net wegkoppen (2’). Jurgen De Maayer moest plat op schoten van Moerman en Daan Boydens (10’). Pieter Bral tikte van dichtbij een voorzet van Boydens over (14’). Moerman stuurde Steven Feys diep maar die liep zich vast net voor doel (22’). Kruibeke stak de neus aan het venster. Ladi Kuye loodste Ward Vertonghen door de verdediging. Sibren Vangraefschepe stond in de weg (26’). Tim Vierbergen ging door het hart van de bezoekende verdediging maar opnieuw stond Vangraefschepe pal (27’). Willem Van Nevel kon een vlam van Vertonghen nog net uit de baan halen (32’). Toen Tom De Wolf tegen de rug van Feys botste ging de bal op de stip. Wouter Foket kende geen genade (34’). Johan Segers knalde tussen een bos spelers op doel. De bezoekende goalie keerde het gevaar (38’). Steven Van Hee devieerde een voorzet van Wouter D’hoedt net naast (41’). Mario Verbraeken verslikte zich bij een terugspeelbal. Gelukkig voor de thuisploeg kon De Maayer het schot van Feys pareren.
 
Na de koffie nam de thuisploeg het initiatief. Een vrijschop van Pieter Van de Manacker ging rakelings over (47’). Van Nevel haalde een voorzet van Vierbergen uit de baan (50’). Van de Manacker krulde een vrije trap op de bovenkant van de lat (52’). De sneeuwstorm hield aan en de wedstrijd werd stilgelegd. De thuisploeg maakte de lijnen vrij en na een kwartier werd de match hervat in helse omstandigheden. Al na een paar minuten waren de lijnen terug ondergesneeuwd. Kruibeke nam de bovenhand en Ward Vertonghen kon de gelijkmaker tussen een hoop benen binnentrappen (64’). Glenn Verhulst (68’) en Mario Verbraeken (76’) namen Vangraefschepe op de korrel. Seconden later vlamde Verhulst op de binnenkant van de paal. Aan de overzijde miste Kevin Van de Voorde een open kans (79’). In de slotminuten voorkwam Jurgen De Maayer een extra koude douche toen Steven Feys alleen voor hem verscheen.
 
Zondag aanstaande trekt Kruibeke naar Evergem. Bellem is gastheer voor Sint-Gillis-Waas.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Didier Lenjou (61’ Kevin Piessens), Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx, Tim Vierbergen, Ladi Kuye (55’ Glenn Verhulst), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Johan Segers, Tom De Wolf (46’ Bjorn Mallentjer). Res: Mike Royers
 
SK Bellem: Sibren Vangraefschepe, Jasper Lootens, Pieter Bral, Steven Van Hee, Steven Feys, Daan Boydens, Thomas Moerman (72’ Kevin Van de Voorde), Brecht Devriese, Willem Van Nevel, Wouter Foket, Wouter D’hoedt (52’ Phil Canoot). Res: Stijn Mouton, Sander Dombrecht
 
Doelpunten: 34’ Foket 0-1; 64’ Vertonghen 1-1
 
Gele kaarten: 49’ De Maayer; 67’ Verbraeken; 85’ Van de Voorde