Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Freethiel
Lierse geeft zege uit handen in Beveren
Ronny anthonis

Lierse kon door het gelijkspel van leider Sint-Truiden een goeie zaak doen in het klassement. Toch verzuimden de Pallieters zelf wel te winnen. Lierse kwam twee keer met een marge van twee doelpunten op voorsprong. Het werd uiteindelijk 3-3.

De bezoekers begonnen als de betere ploeg aan de partij en dat resulteerde na 20 minuten in een mooie goal. Mo Abdel Wahed knalde de bal vanop zo'n 25 minuter heel droog achter doelman Dantschotter. Lierse ging op het elan door en tien minuten later werd Radzinski onderuit gehaald door Ba in de zestien. In een discutabele fase legde de scheids de bal op de stip. Cavens nam de verantwoordelijkheid en zette de strafschop om, 0-2 op het half uur. Ook Beveren kwam nu meer en meer opzetten naar het einde van de eerste helft. Ze werden daarbij geholpen door bezoeker De Corte, hij haalde Olguin naar de grond met een logische strafschop tot gevolg. Ook aan de overkant werd niet gefaald, Rentmeister bracht de ruststand op 1-2.

Net geen tien minuten in de tweede gespeeld en Lierse kwam alweer op een dubbele voorsprong, op voorzet van Cavens wist Radzinski de bal makkelijk binnen te tikken. Maar deze werd evensnel weer ongedaan maakt als De Munter de aansluitingstreffer wist binnen te koppen. En het spectakel bleef duren als Cavens het Lierse publiek bijna weer deed opveren, zijn gekruisd schot mistte de betere richting. En zoals zo vaak valt het doelpunt dan wel aan de overkant als Rentmeister zijn tweede van de avond lukte. Hij bracht de eindstand op 3-3. Een koude douche voor de Pallieters die de zege voor het grijpen hadden en zo de kloof met STVV konden verkleinen.