Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Sportpark Terjoden
Invallers beslissend in Terjoden - Kemzeke
Gentil Dossche

Wedstrijd die slechts heel traag op gang kwam. In het slotkwartier kon de thuisploeg, dank zij de invallers, de zege veilig stellen.

Pas na twintig minuten kregen de toeschouwers een eerste kans te zien. De vrije trap van Bellon miste kracht en richting. Op het halfuur moest de bezoekende doelman gepast in de voeten van Tom De Smaele. Vijf minuten voor de rust bediende Gregory De Mol de vrijstaande Yves Bellon. Hij tikte aan de tweede paal de openingsgoal tegen de touwen. Geen minuut later was de stand opnieuw in evenwicht. Willem Buedts kopte de gelijkmaker tegen de netten.

Na de pauze mikte Buedts voorlangs. Op het uur miste een schot van Yannick De Rouck kracht en werd De Backer afgeblokt. Net als vorige week tegen Lede kon Terjoden-Welle weinig forceren. Tot de invallers de match deden kantelen. Yannick De Rouck zette voor en Jelle De Roeck, geen familie, scoorde voor Terjoden-Welle. Even later kopte de pas ingevallen Wouter Schouppe de 3-1 voorbij Vleeschouwer. Kemzeke ging op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg die ook. Sven Van Lierop kon na een rebound scoren. Even later ging De Wilde zijn kans en zette goed voor tot bij Buedts. Jens Spittael moest zijn kunnen tonen om Kemzeke van een punt te houden. Meteen de laatste kans in een partij die vooral op het einde kon boeien.

SK Terjoden-Welle: Jens Spittael, Gerdi De Meester, Joeri De Baeremaeker, Yves Bellon, Jeroen De Backer (67’ Jelle De Roeck), Nico Van Der Stock, Gregory De Mol, Tom De Smaele, Tom De Swaef (77’ Wouter Schouppe), Yannick De Rouck (85’ Niels Moock), Kjell Dooremont. Res: Glenn De Backer

Klauwaerts Kemzeke: David Vleeschouwer, Sven De Wit (78’ Sven Van Lierop), Davy Peirsman, Nourredine Ben Omar, Jeffrey Saman, Koen Silverans, Thomas Ruys, Willem Buedts, Kevin Stoop, Geert Van Hoyweghen, Dimitri Dhondt (18’ Danny De Wilde). Res: Nick Blommaert, Michael Schaep

Doelpunten: 41’ Bellon 1-0; 42’ Buedts 1-1; 75’ J. De Roeck 2-1; 78’ Schouppe 3-1; 81’ Van Lierop        3-2

Geel: 64’ J. De Backer; 69’ De Swaef; 75’ Van Hoyweghen; 90’ Ben Omar