Luik FC
tieKVK Tienen
Datum: 14/12/2008 14:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade du Pairay
KVK Tienen niet voorbij Govoni
filip broos
| 0 reacties
KVK Tienen niet  voorbij Govoni
Foto: © SC

KVK Tienen slaagde er niet in om de 3 punten terug mee te nemen naar de suikerstad, het speelde 0-0 ondanks een sterke partij.

Na het verplichtte vrije weekend waren de suikerjongens er klaar voor om de voeling met de top niet te verliezen.
De suikerjongens begonnen het best aan de wedstrijd, Belme zonderde Haznadar af en deze kwam alleen voor de thuisdoelman Govoni maar de tiense spits werkte niet goed af. Luik reageerde meteen met een schot van Thijs dat op de deklat strandde. Ondertussen zorgde luik-speler Van den brandt ervoor dat zijn belager alle kleuren van de regenboog zag, hij kapte zich voorbij de tiense verdediger maar zag zijn geplaatste bal over de kruising verdwijnen. De luikenaars bleven komen onder impuls van uitblinker Van den Brandt, Thijs schoot op Schuermans en Kinet zag zijn schot over gaan.
Tienen probeerde de bakens te herzetten via een beter in de match komende Lacroix, nadat hij zich voorbij Callegari dribbelde schoot hij richting eerste paal waar Govoni zijn eerste van vele uitstekende tussenkomsten maakte. Net voor de koffiepauze kreeg de thuisploeg de kans op de voorsprong maar Callegari kopte de bal na vrije schop over het tiense doel.


Na de koffie was het vooral Tienen dat meester was op het veld, de suikerjongens bewezen waarom ze zich handhaven in de bovenste regionen.  Tienen dreef het tempo op en Thijs was er dichtbij en nadat hij de thuisdefensie uit verband speelde schoot hij de bal net naast het doel. Daarna was het vooral de thuisgoalie die de show stal, na een voorzet van Belme kwam de bal voor Haznadar maar Govoni had een schitterende reflex in huis om de nul op het bord te houden, Lacroix schoot de rebound voorlangs. Tienen bleef nu komen, een een-tweetje Bogaerts-Dufoor maar deze eerste zag zijn schot over doel gaan. Luik beperkte zich tot het verdedigen van dat ene punt al was het opletten toen Legros een kanoschot afvuurde dat al bij al met weinig moeite werd onschadelijk gemaakt door Schuermans. Tienen bleef zoeken naar het openingsdoelpunt. Thijs probeerde het nog maar eens maar Govoni wou zich niet gewonnen geven en wierp zich in de baan van het schot. Na een vrije trap van Belme trapte diezelfde Thijs de bal op alweer een attente Govoni. De ingevallen Penga begon aan een dribbel en schoot de bal centimeters voorlangs. Govoni liet alweer van zich horen toen hij met een schitterende zweefsprong Belme van een verdiende goal hield en op een laatste bezoekende poging van Haznadar was er alweer Govoni die zeker zijn beste partij ooit keepte om de brilscore op het bord te houden.

Zo eindigde de match zoals ze begonnen was. Fc Luik had at ene punt wel te danken aan uitblinker Govoni die de vele tiense kansen tegenhield. Tienen behoud met dit ene punt de voeling met de top 5.
Volgend weekend maakt Luik de verplaatsing naar Doornik. KVK Tienen speelt in eigen huis de topper tegen Antwerp.