Appelterre-Eichem
Terjoden-Welle
Datum: 21/12/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Terjoden pakt volle buit in Appelterre
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden pakt volle buit in Appelterre
Foto: © SC

Gerrit Borreman heeft zijn terugkeer naar Appelterre, waar hij vorig seizoen even trainer was, niet gemist.

In een potige eerste helft kregen de bezoekers de beste kansen. Yannick De Rouck trapte een voorzet van Joeri De Baeremaeker voorlangs. Even later zette Tom De Smaele zette zich goed door na een knappe pass van Gregory De Mol maar geraakte niet voorbij Tim Hélin. De eerste kans voor de thuisploeg was voor Robin Van Herreweghe. Jens Spittael en Nico Van Der Stock reageerden attent. Op het halfuur trapte Bart De Durpel net naast. De laatste kans in de eerste helft was voor De Mol. Hélin werkte met moeite in hoekschop.
 
Meteen na de rust vond een vrije trap van Yves Bellon het hoofd van De Rouck. Helin kon nog over tikken. Het grootste gevaar bleef van de bezoekers komen. Yannick De Rouck stuurde Gregory De Mol diep en Helin was er aan voor de moeite. Een terechte voorsprong voor de bezoekers die op hun elan bleven verdergaan. De Baeremaeker trapte tien minuten voor tijd hard voorlangs. Een solo van de ingevallen Wouter Schouppe strandde op Hélin. Appelterre kreeg nog een kansje via Bart De Durpel, hij zag zijn schot afgeblokt door een bezoekend been. De kous was helemaal af toen Bart Van Steenkiste met rood het veld moest verlaten..
 
Terjoden-Welle schuift door deze overwinning verder op in het klassement. De fusieploeg deelt nu de zevende plaats met FC Eeklo, de ploeg die op 4 januari te gast is in het sportpark.
 
Eendracht Appelterre: Tim Helin, Davy Standaert, Maarten Moulart, Bjorn Meuleman, Robin Van Herreweghe (72’ Bart Van Steenkiste), Andres De Glas, Jens Kiekens, Wim Vermeerschen, Dries Baert (46’ Wim Vermeersch), Stefan Berth (83’ Cardoen), Bart De Durpel. Res: Yannick Aerts
 
SK Terjoden-Welle: Jens Spittael, Gerdi De Meester, Joeri De Baeremaeker, Yves Bellon, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele (77’ Jelle De Roeck), Gregory De Mol (89’ Stephen Malfroid), Tom de Swaef, Werner Martens (75’ Wouter Schouppe), Yannick De Rouck, Kjell Dooremont. Res: Glenn De Backer
 
doelpunt:68’ De Mol 0-1