Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Liverpool door het oog van de naald in Preston
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. In Preston wonnen de Reds met 0-2. Voor rust was Liverpool duidelijk baas, maar het bleef spannend tot de laatste minuut.

Preston probeerde Liverpool te verrassen door hevig uit de startblokken te schieten, maar de bezoekers namen heel snel het heft in handen. Op de eerste vijf minuten na zagen we eenrichtingsvoetbal. Eigenlijk had de wedstrijd gespeeld moeten zijn bij rust. In de 23ste minuut kapte Albert Riera zich knap vrij en knalde loeihard binnen. Doelman Andy Lonergan was kansloos. Robbie Keane kreeg verscheidene kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de Ier stapelde de missers op. Hij had minstens twee keer moeten scoren. Ook Ryan Babel deed zijn duit in het zakje door naast de bal te trappen toen hij vrij kon uithalen. Steven Gerrard leverde een sterke prestatie af met sublieme voorzetten en doorsteekpasjes en probeerde zelf ook een paar keer van ver.

Net voor rust viel Xabi Alonso uit. Met Lucas Leiva in zijn plaats leken de Reds op hun elan verder te gaan. Daniel Agger kopte een hoekschop net naast. Op het uur tikte Lonergan een afstandsschot van Gerrard over. Daarna kwam Preston ineens opzetten. Liverpool hield relatief gemakkelijk stand, maar Diego Cavalieri moest toch een paar keer ingrijpen. De gelijkmaker hing in de lucht en zeventien minuten voor tijd kon Sean St Ledger vrij binnenkoppen. De scheidsrechter had echter al gefloten voor een fout van Jon Parkin op Jamie Carragher. Hij hield de Liverpoolverdediger tegen toen die terug op wou staan op het moment dat de voorzet aankwam. In de laatste twintig minuten probeerde Preston een wanhoopsoffensief te lanceren. Liverpool brak in blessuretijd nog uit op de counter, Gerrard glipte door de buitenspelval. De uitblinker schotelde invaller Fernando Torres de 2-0 voor. De Spanjaard mocht de bal in een leeg net leggen.