Dender verliest burenstrijd in Aalst

De Nijs Michael
| 5 reacties

FCV Dender ging gisteren vriendschappelijk op bezoek bij streekgenoot Eendracht Aalst. Beide teams maakten er een leuke voetbalnamiddag van, uiteindelijk wonnen de Ajuinen het treffen met 4-2.

De supporters zagen gisteren zes doelpunten in het Pierre Cornelisstadion, maar de fans moesten wel geduld oefenen. In de eerste helft slaagde geen van beide teams erin om de netten te doen trillen. Na de rust was het Wouter Degroote (foto), enkele dagen geleden overgekomen van Dender, die de Ajuinen op voorsprong bracht. Na iets meer dan een uur verdubbelde de thuisploeg de score: Podevijn ging neer in het strafschopgebied en de penalty werd omgezet door Lionel Lord.

De wedstrijd leek gespeeld, maar een kwartier voor tijd zorgde Admir Aganovic nog voor de nodige spanning. De aansluitingstreffer mocht echter niet baten, want enkele minuten later maakte Niels Spotbeen er 3-1 van. Dender had amper opnieuw afgetrapt of de Ajuinen konden opnieuw feesten, deze keer was het Jens Podevijn die de netten deed trillen. Vlak voor tijd kon Norman Sylla de pil nog wat verzachten voor Dender, hij zette de 4-2 eindcijfers op het bord.