Kenia ontdoet zich van zijn bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kenia ontdoet zich van zijn bondscoach

Kenia heeft bondscoach Francis Kimanzi ontslagen. De reden is zijn weerbarstige karakter. Kimanzi wordt voorlopig opgevolgd door voormalig international John Bobby Ogolla. Kenia gaat wel op zoek naar een nieuwe nationale keuzeheer.

De Vlaamse kranten weten dat Francis Kimanzi werd ontslagen nadat hij een week eerder weigerde zijn land te coachen in een oefenpartij tegen Egypte. Ook een oefenduel dat voor volgende zomer gepland was tegen de sterren van Real Madrid, stond Kimanzi niet aan.

De maat was vol voor de Keniaanse voetbalbond en het ontsloeg de trainer. Naast zijn weerbarstige karakter verwijt de Keniaanse voetbalbond Kimanzi ook dat hij niet met de media wilde praten tijdens de afgelopen Cecafa-Cup. Kimanzi blijft wel trainer van de Keniaanse landskampioen Mathare United.

Kenia kan zich overigens wel nog altijd plaatsen voor het WK van volgend jaar in Zuid-Afrika. Als de groep wint waarin ook Nigeria, Tunesië en Mozambique zitten, zien we de Kenianen terug op het mondiale voetbalfeest. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties