Stadion: Anfield Road
Geen winnaar in derby Liverpool - Everton
Philippe Crols

Maandagavond leek Steven Gerrard Liverpool in de derby tegen Everton opnieuw naar de leiding te schieten. Een late treffer van Tim Cahill gooide echter roet in het eten.

Liverpool moest winnen om over Manchester United naar de leiding te wippen. Manager Rafael Benitez koppelde vooraan Robbie Keane aan Fernando Torres. Bij Everton konden ze niet rekenen op onze landgenoot Marouane Fellaini. Die was geelgeschorst. De vervanger van de middenvelder, Victor Anichebe, was bijna meteen trefzeker. Enkel Pepe Reina kon met een mooie redding de bezoekende voorsprong voorkomen. Wat later moest de Spaanse doelman opnieuw ingrijpen op een kopbal van Tim Cahill. Op het halfuur was ook de thuisploeg eens gevaarlijk. Torres miste de goede mogelijkheid op de 1-0 en trapte op de paal. Naarmate de rust naderde, werd Liverpool beter. Albert Riera schoot vanop dertig meter net naast.

Na de koffie dacht de thuisploeg recht te hebben op een strafschop na een fout op Torres. Howard Webb legde de bal niet op de stip. Tien minuten later leek Steven Gerrard (foto) zijn team op voorsprong te brengen, maar Tim Howard had nog een goede redding in huis. Sami Hyypia kon in de rebound eveneens niet scoren. Iets over het uur was het wel prijs voor de thuisploeg. Wie anders dan Steven Gerrard ramde de bal vanop zo'n 30 meter in doel. Liverpool leek op weg naar een nipte derbyzege, maar drie minuten voor tijd moest het alsnog een gelijkspel toestaan. Cahill kopte een vrijschop van Mikel Arteta in doel.

Liverpool staat samen met Manchester United aan de leiding. De regerende landskampioen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Everton blijft voorlopig zesde.