Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse eerste provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een weekje vertraging zijn ook de Antwerpse provinciale reeksen opnieuw op gang geschoten. In de eerste provinciale verloor leider Oosterzonen verrassend en won rode lantaarn Kontich voor het eerst dit seizoen.

Oosterzonen onderuit
Oosterzonen was voor de winterstop onaantastbaar, maar in 2009 liep het al meteen mis. Het verloor thuis met 2-3 van Arendonk. Dat klimt op zijn beurt naar de negende plaats. Zwarte Leeuw profiteerde net als Nieuwmoer maximaal van het puntenverlies van de leider. Zwarte Leeuw won met het kleinste verschil van Branddonk terwijl Nieuwmoer eveneens aan een goal genoeg had om te winnen van 's Gravenwezel. Zwarte Leeuw volgt nu op vijf punten van Oosterzonen, Nieuwmoer telt nog negen punten achterstand op de leider.

Eerste zege voor Kontich
Het nieuwe jaar inspireerde Kontich. Wat in zeventien wedstrijden niet lukte, lukte zondag plots wel: winnen. Kontich klopte VC Herentals met 1-2. De achterstand op de voorlaatste, Ternesse, bedraagt evenwel nog zes punten. Ternesse verloor trouwens met 1-0 van De Kempen.

Belgica Edegem gaat voort op het elan van 2008. Het verloor thuis met 0-2 van Katelijne en is nu op twee na laatst.

Verder sluipt Wijnegem naar de vierde plaats na 2-3-winst bij Wuustwezel en deelden Vlimmeren en Houtvenne de punten: 3-3.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties