Ruzie tussen Ribéry en Klinsmann

Nico Wieme
| 2 reacties
Ruzie tussen Ribéry en Klinsmann
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens het Duitse blad Bild zit er een serieus haar in de boter tussen Franck Ribéry en coach Jürgen Klinsmann. De Fransman zou nu zelf aanstalten maken om Bayern München te verlaten.

Aanleiding voor de ruzie tussen Franck Ribéry en Jürgen Klinsmann zou een niet-gefloten zijn tijdens een trainingswedstrijd. Bayern was onlangs op trainingskamp in Abu Dhabi. Tijdens een oefenstonde op 11 januari zou het tot een botsing gekomen zijn tussen de Franse sterspeler en zijn coach.
 
Klinsmann bestrafte een tackle op Ribéry niet. De Fransman protesteerde, maar zijn coach gaf aan dat hij de bal maar vroeger had moeten spelen. Ribéry pikte dit niet, stapte van het veld en zette zich op de reservebank. Klinsmann probeerde op zijn dribbelvaardige speler in te praten, zonder succes echter.
 
Volgens de ex-bondscoach van Duitsland was er niet veel aan de hand. “We hadden geen ruzie, enkel een discussie over een scheidsrechterlijke beslissing. Zoiets is normaal en komt bij ons vaak voor tijdens de zeer intensieve trainingswedstrijden. Na twee minuten discussie en de overgang naar een andere spelvorm was de discussie van de baan.”
 
Bild geeft echter aan dat eerst aanvoerder Mark van Bommel en daarna Philippe Lahm op Ribéry moesten inpraten, vooraleer die terug aan de training wou deelnemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties