Speeldag: Ronde 4
Stadion: Old Trafford
Berbatov velt ex-club Tottenham
Philippe Crols

Manchester United bekert verder in de Engelse FA Cup. De landskampioen klopte zaterdagavond Tottenham met 2-1.

Het was nochtans Totteham dat het best aan de wedstrijd begon. Na enkele minuten werkte Roman Pavlyuchenko een voorzet van Tom Huddlestone in doel. Daarna nam Manchester United het commando over. Carlos Tevez was tot twee maal dicht bij een goal. Eerst redde doelman Ben Alnwick en enkele minuten later stond de dwarsligger in de weg. Iets over het halfuur was het toch prijs. Paul Scholes trof raak met een afgeweken schot. Een minuut na de gelijkmaker was United opnieuw trefzeker. Michael Carrick had een schitterende pass in huis en Dimitar Berbatov (foto) kon niet anders dan de kans benutten: 2-1.

Na de pauze slaagde Tottenham erin om enkele keren te dreigen via Jermain Defoe en David Bentley. Aan de overkant dwong Cristiano Ronaldo Alnwick tot een goede redding. De tweede helft had echter heel wat minder te bieden dan de eerste. United wilde niet meer, Tottenham kon niet meer en dus bleef het 2-1.