Kruibeke J.Vl.
Aalter Eendracht
Datum: 25/01/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke opnieuw onderuit tegen Aalter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke opnieuw onderuit tegen Aalter
Foto: © SC

Nul op zes! Dat is het verdict voor Kruibeke na de twee ontmoetingen met het jonge Eendracht Aalter. Pas in de slotminuten konden de bezoekers aan het juichen na een wedstrijd die op een scoreloos gelijkspel leek af te stevenen.

Net zoals in de heenwedstrijd opende Aalter heel snel de debatten en Kruibeke moest achteruit. Jurgen De Maayer moest in de voeten van de doorgebroken David Bekaert (8’). Even later had de thuisportier een goede save nodig op een verre vlam van Peter De Poorter. Jong Vlaanderen reageerde met een vrije trap van Mario Verbraeken die nipt naast ging (13’). Veel middenveldspel leidde tot weinig bruikbare kansen aan beide zijden. Toen Olivier De Vlieger de snelle counter hanteerde stond Davy Baudewijn in de weg (31’). Yarne Wullaert dwong De Maayer tot een goede tussenkomst. In het zicht van de rust kon Ladi Kuye te weinig kracht leggen in zijn schot.
 
Onmiddellijk na de koffie had de bezoekende verdediging het knap lastig met de aandringende Ward Vertonghen. Aan de overzijde gooide Tom De Wolf zich in de baan bij een poging van Roeland Sucaet (50’). De mooiste kans van de namiddag kwam er voor De Vlieger op een doorkopbal van Vertonghen. Baudewijn was verslagen maar de bal hobbelde net naast de paal (66’). Birger De Smet dwong De Maayer tot een knappe parade (78’). Toen velen zich al met het gelijkspel hadden verzoend kreeg de ingevallen Maarten Cools de bal aangespeeld. Een goede draai, een schot in één tijd en Aalter aan het feest! Voor de bezoekende spits pas het 2de doelpunt van het seizoen en allebei tegen Kruibeke!
 
Zondag aanstaande is Kruibeke gastheer voor Klauwaerts Kemzeke. Eendracht Aalter trekt dan naar Terjoden-Welle.
 
JV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx, Tim Vierbergen (68’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker (68’ Didier Lenjou), Olivier De Vlieger, Johan Segers, Tom De Wolf. Res: Mike Royers, Bjorn Mallentjer.
 
E. Aalter: Davy Baudewijn, Peter De Poorter, Dimitri Van de Veire, Pieter Busschaert, Roeland Sucaet (75’ Maarten Cools), Frederik Arnauw, David Bekaert, Yarne Wullaert (67’ Kevin Wullaert), Jens Van den Broecke, Thomas Arnauw, Birger De Smet (80’ Thomas Taveirne). Res: Hannes Sneppe
 
Doelpunt: 85’ Cools 0-1